Dashorster- & Oudenhorsterpad

Op dinsdag 14 december 2021 organiseerde Wandelpool een tocht van 22 km vanuit Woudenberg over trajecten van het Dashorsterpad & Oudenhorsterpad. De organisator had aangegeven dat het deelnemersaantal maximaal 10 mocht bedragen, maar er waren maar drie andere wandelaars zodat het totaal op vijf uitkwam. De wandeling voerde naast Woudenberg over het grondgebied van de plaatsen Leusden, Scherpenzeel en Overberg. Overberg is gemeente Utrechtse Heuvelrug. De drie andere plaatsen zijn zelfstandige gemeenten.

Het was de hele dag somber weer (de donkere dagen voor kerstmis) met in de middag af en toe wat lichte motregen. De wandelsnelheid voor deze tocht was gesteld op 2 voetjes. In Wandelpooltermen houdt dat 4½ tot 5 km in. Omdat er veel onverhard in de route zat en eerder 5 dan 4½ km per uur werd gelopen, lag het tempo voor mij eigenlijk iets te hoog. Toch was het een mooie wandeling.

Na afloop van de wandeling gingen de anderen nog gezamelijk wat drinken. Ik besloot om meteen naar huis te rijden omdat ik niet graag in het donker naar huis rijd.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor