Rivierentocht Lent-Lingewaard
Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseerde WS78 de Rivierentocht Lent Lingewaard eerder bekend onder de naam De Betuwe en Rivierentocht. Toen wij met de trein aankwamen in Nijmegen-Lent en de trap waren afgelopen zagen we geen pijlen naar de start. Wel hingen er lintjes, maar die hingen beide kanten op.

Bij de start was dit keer geen controle op QR-codes. Na de start liepen we dezelfde weg terug naar het station en daarna verder door Lent. Aan de rand van Lent, nabij Fort Boven Lent, liepen we de wijk langs de Waal op. Na minder dan een km werd de dijk verlaten en dwaalden we door de Uiterwaarden. Bij de Defensiedijk, een asfaltweg, voerde de route verder over een modderpad. Drie wandelaars kwamen teruggelopen en volgden de Defensiedijk. Wij besloten ook de defensiedijk te volgen. Later sloegen we af en volgden Groenlanden. Verderop kwamen we weer op de hoofdroute uit.

Toen de officiŽle route RA sloegen over een modderpad besloten wij de asfaltweg over de dijk te volgen. We hadden de route op onze smartphone staan en zodoende wisten we waar we af moesten slaan naar de soeppost. De soeppost was gelegen bij een voormalige steenfabriek. Na een korte rust vervolgden we ons pad.

Nu liepen we onder Haalderen langs. Daarna dwaalden we een tijdlang door Bemmel, steeds over rustige wegen of paden. Bij Lingewaard Natuurschuur was de koffiepost. Wij lieten ons 2 bekertjes melk goed smaken. Dit was een mooie locatie waar we binnen en droog konden zitten.

Na deze rustpost dwaalden verder Bemmel uit en zochten de Waaldijk op. Deze Waaldijk was niet DE dijk langs de Waal maar langs een dode arm van de Waal. Over een klompenpad werd de fruitpost bereikt. Hier kregen we een appeltje. Daarna liepen we nog langs de Zandse Plas en de Lentse Plas terug naar Lent.

Voor ons was dit een heel apart wandeling geweest en vooral de eerste helft niet vergelijkbaar met de officiŽle route. Wij kozen er ditmaal voor om niet teveel door de modder te lopen. Er waren 231 deelnemers. 132 liepen de 20 km en 99 de 40 km.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor