NS wandeling Noord Hollands Duin Reservaat
Zondag 3 oktober 2021 was voor ons een speciale dag. Wij waren op die dag 35 jaar getrouwd. En op onze trouwdag willen we normaliter een wandeling maken. Het liefste een wandeling met een WS78 organisatie. Dat zit er echter niet meer in. Dit jaar viel 3 oktober op een zondag. De laatste keer dat we met WS78 een tocht op 3 oktober liepen was in 2009. Van ouds werden WS78 tochten in de maand oktober op de 1e en 3e zaterdag van de maand oktober georganiseerd. Maar daar is een aantal jaren geleden van afgeweken. Nu is het zo dat als 3 oktober op een zaterdag valt, er dan 5 zaterdagen in oktober zijn en dan wordt nu op de 3e en 5e zaterdag in oktober een WS78 tocht georganiseerd. Weliswaar werd dit jaar op de 1e zaterdag van de maand een tocht georgani-seerd. Maar dat was een inhaaldag omdat de 10e tocht uit de vorige winterserie nu werd ingehaald.

Dit jaar was op 2 oktober een WS78 tocht en voor dinsdag 5 oktober stond een tocht van de OLAT-WoD op het programma. En bij die tocht van de OLAT werd ik wel bij verwacht omdat ik die route had uitgezet. En daarom hadden we het plan om op 3 oktober niet te wandelen, maar te treinen. We wilden eerst naar Maastricht rijden en daarna naar Vlissingen. Er was voor de hele dag regen voorspeld. We vinden het niet leuk om de hele dag met mondkapje om, in de trein te zitten. Omdat buienradar voor o.a. Castricum vanaf één uur in de middag droog weer voorspelde, besloten we toch te wandelen en de NS wandeling Noord Hollands Duin Reservaat te lopen die naar Egmond aan Zee voert.

Rond één uur in de middag kwamen we op station Castricum aan, maar het regen-de nog steeds. Hoewel we regenkleding hadden meegenomen zaten we toch nog te dubben wat we zouden doen. Toen Coos tegen mij zei dat ze het aan mij zou overlaten besloten we toch te starten. Maar niet voordat we de regenbroek hadden aangedaan. Toen we echter net het station hadden verlaten begon het weer wat harder te regenen en besloten we toch nog even te schuilen.

Maar om half twee begaven we ons echt op pad. Het regende nog licht. Vrij snel na de start kwamen we bij een betaalautomaat voor toegang van het Noord Hollands Duinreservaat. De eerste foto die ik deze dag maakte was in café-restaurant Johanna’s Hof. De afgelegde afstand bedroeg hier 5½ km. Met de zelfontspanner zetten we ons zelf samen op de foto.

Nog niet zo lang geleden, en wel op 4 augustus van dit jaar, liepen we deze tocht ook al. En jaarlijks doen we normaliter mee aan de Egmondse tweedaagse. En in de jaren 80 en 90 was ik meerdere malen de hoofdorganisator van Euraudax wandelingen vanuit Castricum. Daardoor kan ik niet veel nieuwe informatie over dit gebied in dit verslag schrijven. Ongeveer een uur voordat we in Egmond aan Zee aankwamen was de regen gestopt en vond Coos het tijd om de regenbroek uit te doen.

Rond kwart voor zes kwamen we in Egmond aan Zee aan bij het busstation en reden even later met de bus naar Alkmaar. Met zonnig weer vertrokken we met de trein huiswaarts. Rond kwart voor acht kwamen we op station Driebergen-Zeist aan. In het nabijgelegen pannenkoekenrestaurant Princenhof konden we nog net een pannenkoek eten. De reservering voor een tafeltje hadden we al eerder telefonisch gedaan. Het was toch een geslaagde dag geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor