alternatieve Heuvelland4daagse, 2e wandeldag: dinsdag 10 augustus 2021

Voor dinsdag 10 augustus 2021 werd voor de middag vanaf een uur of 2 veel regen voorspeld. Daarop besloten we deze dag de 10 km route te lopen. We begonnen deze dag vanaf Cascade Gemeenschapshuis Vilt Berg en Terblijt. Daar waren we vanaf ons overnachtingadres naar toe gewandeld, ongeveer 2¼ km. Bij de start stonden 3 bankjes mooi versierd.

Vanwege de overstromingen in Zuid-Limburg was de oorspronkelijk geplande route gewijzigd en liep nu niet door Valkenburg. Na de start liepen we naar de Rijksweg en volgden de Sibberweg naar Sibbe. Bij de rotonde sloegen we af en passeerden de toegang naar de Sibber groeve, een ondergrondse groeve. Over het Viltervoetpad, dat flink begroeid was, liepen we naar het centrum van Sibbe. Daar liepen we over de Hemelrijkstraat en Klein Linde.

Buiten Sibbe werd koers gezet naar het Sint Jansbos. We werden ingehaald door een bekende dame uit Amsterdam, die we vooral kenden van WS78 tochten. Zij was deze dag met de trein van 6.30 uur uit Amsterdam vertrokken. Een paar honderd meter voor de splitsing met haar route vroeg zij of het goed was dat ze nog langer met ons mee kon lopen, zonder te weten dat de splitsing nabij was. Bij de kruising met het Heidebergvoetpad hadden we een fraai zicht op Oud-Valkenburg waarbij opgemerkt moet worden dat het wat heiig was.

Verder liepen we door het Biesbosch tot aan de Sibbergrubbe. Na deze weg bergopwaarts even gevolgd te hebben sloegen we af. Over de Wiemersdel (lange trap) kwamen we op de Heunsbergerweg. Opnieuw sloegen we af, nu over het Vogelboschvoetpad maar meteen daarna hadden we op een bankje een rust. Uiteindelijk kwamen we op de Daalhemerweg uit. Hier besloten we niet af te dalen naar Valkenburg centrum voor een café rust maar door te lopen omdat het nog maar 2 km naar de finish was.

Door het Landal Kasteeldomein de Cauberg waar de straatnamen in het teken van de wielrennerij staan, kwamen we nabij Therma 2000 op de Rijksweg uit. Nu was het niet ver meer naar de finish. Daarna was het ook weer 2¼ km lopen terug naar het hotel.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor