Buitenplaatsen route alternatieve Gooise 4daagse 2021

Op donderdag 13 mei 2021 liepen wij de buitenplaatsen route van de Alternatieve Gooise Wandel4daagse. Omdat er werkzaamheden zijn aan de startlocatie was het parkeerterrein nu afgesloten omdat er vanwege Hemelvaartsdag niet werd gewerkt. We liepen naar de A1-snelweg en volgden deze tot afslag 9/Hilversum. Hier liepen we onder de snelweg door. Door een buitenwijk met peperdure huizen werd de Westerheide bereikt en overgestoken. Daarbij kwamen we langs enige prehistorische grafheuvels. Nabij golfpark Spandersbosch staken we ongemerkt een spoorlijn over. Zo goed was deze verstopt onder de Natuurbrug Zanderij Crailoo.

Bij Zanderij Crailoo voerde de officiŽle route over enkele lange vlonders. Dat is niet mijn ding. Maar Coos vond het wel heel mooi. Na natuurgebied De Snip kwamen we bij restaurant Robert. Deze leek uitgestorven, dus geen koffie-to-go hier. Maar het was ook pas 10.50 uur en om 12 uur mocht hij pas opengaan. Daarna dwaalden we door het Spanderswoud. In natuurgebied Boekesteijn was een deel van de route afgesloten. Dieren in dit gebied hadden rust nodig in het broedseizoen en dit kregen ze niet door de vele bezoekers vanwege de corona. Bij restaurant Brambergen stond even voor 12 uur een lange rij mensen te wachten voor een tafeltje op het terras. Koffie-to-go was hier wel beschikbaar en daarvoor hoefden we niet lang in de rij te staan. Dit was het verste punt van de route. Opnieuw dwaalden we door het Spanderswoud, maar nu wat zuidelijker. Bij ít Pandje probeerden we koffie te krijgen maar het terras was vol.

Verder liepen we over de Westerheide en bij restaurant La Place stond ook een rij wachtenden, maar dat hadden we er nu wel voor over. De koffie bleek hier uitstekend te smaken. Ook deze tweede wandeldag was het prima wandelweer. Flink wat zon en geen regen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor