Bosroute alternatieve Gooise 4daagse 2021

Op woensdag 12 mei 2021 liepen wij de bosroute van de Alternatieve Gooise Wandel4daagse. Na de start liepen we al snel door natuurgebied Postiljoen. Na kruising met de A1-snelweg met zicht op hotel De Witte Bergen kwamen we bij een hekwerk waar we LA moesten gaan. Echter het was niet meteen duidelijk of we voor het hekwerk of na het hekwerk LA moesten gaan. Door natuurgebied Laarderwasmeer werd de A27 bereikt en onderdoor gelopen. Hier voerde zowel de heenroute als later ook de terugroute, maar dan tegengesteld, doorheen. Bij De Wildenburg hadden we een koffie-to-go rust. Omdat de bediening een minuut eerder was gearriveerd konden we alleen gewone koffie krijgen.

Op Landgoed Groeneveld troffen we op een bankje een NS wandelaar. Bij een manage nabij het spoor was de weg tijdelijk afgesloten want 12 paarden maakten de oversteek naar hun weiland. Aan de rand van Baarn staken we via een hoge brug de spoorlijn over. Bij Theehuis 't Hooge Erf konden we niet op het terras zitten omdat alles gereserveerd was. Daarop werd het koffie-to-go. Een paar km verderop hadden we bij Groot Kievitsdal te Baarn een rust. Hier lieten we de Latte Macchiato goed smaken. Een bedienster had twee jaar tevoren de 20 km van deze 4-daagse gelopen.

Na kruising met de A27-snelweg liepen we opnieuw over natuurgebied Laarderwasmeer. Na theehuis 't Bluk was het niet ver meer naar de finish. De GPS gaf 23 km aan. We hadden het de hele dag droog gehouden met heel wat zon en een maximum temperatuur van 18 graden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor