kastelentocht

Op zaterdag 24 april 2021 liepen wij de 20 km lange kastelentocht vanuit Langbroek. Vanaf een parkeerplaats waren vier wandelroutes uitgezet met een totale lengte van 23,9 km. Om te voorkomen dat we trajecten dubbel zouden lopen, hebben wij de route daarvoor aangepast. De informatie gaf aan dat er een gele, groene, rode en blauwe route was. Echter, de routes waren alleen ingekleurd op 1 kaart, maar ze waren niet gemarkeerd. Thuis had ik de te lopen route op mijn GPS gezet. Rond half 10 begaven we ons op pad.

We begonnen met de gele route. Als eerste kregen we, op afstand, zicht op kasteel Moersbergen. Van de Gooijerdijk liepen we over Strijp naar de Langbroekerdijk. Na de eerste boerderij stond een bordje dat we op particulier terrein kwamen en niet toegankelijk voor onbevoegden was. Omdat de wandelroute aangaf dat de route wel over dit terrein liep, besloten we door te lopen. Over de Weerdesteynselaan werd kasteel Weerdesteyn bereikt. Dit kasteel zag er goed onderhouden uit. Vervolgens kwamen we langs kasteel Hindersteyn. We waren weer op de Langbroekerdijk uitgekomen en nu kwamen we achtereenvolgens langs de voormalige buitenplaats Rhodesteyn en kasteel Lunenburg. Inmiddels waren we op de denkbeeldige rode route uitgekomen. Deze voerde ons eerst naar een wildscherm. Daarna was de vervolgroute onduidelijk en liepen we even verkeerd. Uiteindelijk kwamen we bij een lange smalle brug met een leuning. Door omstandigheden besloten we niet over deze brug te lopen.

We liepen weer naar de Langbroekerdijk en via een andere route kwamen we op de vervolgroute van de rode route uit. Nu kwamen we langs het voormalig kasteel Noortwijck. We liepen hier een traject van het Gerrit Achterberg klompenpad. Nabij kasteel Walenburg kwamen we twee Trekvogelpaddlopers tegemoet. Vervolgens voerde de route langs het imposante kasteel Sandenburg. Als laatste kwamen we nog langs het voormalige kasteel Groenesteyn. Het was een hele aardige route geworden. Inclusief het verkeerd lopen bedroeg de afgelegde afstand 21 km. Het was mooi, droog weer geweest met een maximum temperatuur van 12 graden.
Info staat op https://stichtingnederlangbroeksekastelenpad.nl/routes.htm

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor