Keukenhoftocht

Op donderdag 22 april 2021 liepen wij de 20 km lange Keukenhof wandeltocht. Door de Keukenhof kwamen we echter niet. Met de auto reden we naar Lisse en parkeerden de auto in de buurt van de Keukenhof op een gratis parkeerplaats langs de Van Bonninghausenlaan. Meteen na de rotonde aan het begin van de Stationsweg zagen we de eerste grote bollenvelden. Daarna liepen we langs de grote parkeerplaats aan de kant van Lisse gevolgd door de Keukenhof zelf. Helaas zagen we hier geen bloemen. Alles was afgeschermd. We sloegen af over de Loosterweg Noord. Daarbij hadden we het terrein van de Keukenhof aan onze rechterhand. Het enige wat we van de Keukenhof zagen, in de verte, was de Keukenhof-molen.

Na 2,5 km sloegen we af. Inmiddels hadden we alweer talrijke prachtige bollenvelden gezien. Op 4 km werd de eerste koffie-to-go stop bereikt. Dat was bij Vaste Planten Kwekerij Maas en Van Stein te Hillegom. Hier was een terrein waar volop bloemen stonden waar je in kon met een toegangsbewijs. Het leek wel een Keukenhof in het klein. We bevonden ons inmiddels in Hillegom. Hillegom werd verlaten in de richting van De Zilk. Na de spoorwegovergang sloegen we linksaf langs de Leidse Trekvaart. Verderop sloegen we af over een zandweg. In buurtschap Ruigenhoek liepen we parallel aan de Provinciale weg N206 aan onze rechterhand en aan onze linkerhand lag een industriegebied. Bij golfbaan Tespelduyn hadden we een koffie-to-go stop.

In buurtschap Halfweg staken we bij het voormalige station van Lisse de spoorlijn over. Hier was opnieuw koffie-to-go maar deze lieten we nu links liggen. Parkoers technisch werd het nu heel mooi met een wandeling over landgoed Keukenhof. Aan het eind van de route liepen we nog door het centrum van Lisse. Het was een hele aardige tocht geworden. Vooral de eerste 13 km liepen we erg veel over asfaltwegen.
Info staat op https://bollenstreek.nl/.../keukenhof-wandelroute.../

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor