Hartstocht

Op zaterdag 10 april 2021 organiseerde de Hartstichting de #Hartstocht. Met deze virtuele wandeltocht kon verschillende afstanden gelopen worden of je kon een eigen route kiezen. Wij kozen voor een eigen route. Het voordeel voor ons was dat je nu ook een andere afstand kon lopen.

Bij de inschrijving hadden wij ons voor de 30 km route ingeschreven. Maar na de keuze voor eigen route was feitelijk elke afstand mogelijk. Voor ons zou het uiteindelijk 22 km worden. Naast het feit dat ondergetekende wat voetproblemen heeft door nieuwe steunzolen, speelde ook de weersverwachting een rol. Vanaf rond 1 uur in de middag zou een groot regenfront arriveren.

De eerste 15.000 inschrijvers kregen ongeveer een week voordat de tocht plaatsvond een envelop met diverse artikelen en info over de eRoutes-app waarmee de gelopen afstand kon worden opgemeten. Uiteindelijk waren er 16.806 inschrijvers. Ik had mijn fototoestel niet meegenomen omdat ik toch over bekend terrein liep. Maar op een gegeven moment kreeg ik toch de behoefte om foto's te maken en dat deed ik nu met mijn smartphone.

Wij begonnen met de wandeling van huis uit om 6:40 uur. Door het bewolkte weer besloten we niet de kortste route naar de bossen te nemen vanwege de donkerte in de bossen. Na 4 km werd camping het Grote Bos te Doorn bereikt. De afgelegde afstand bedroeg hier 4 km. We wisten dat hier een grote vierkanten picknicktafel stond om uit te rusten.

Daarna zetten we koers naar Maarn. Aan de rand van Maarn hadden we op 9 km de tweede rustpost. We liepen onder de snelweg en spoorlijn door. Buiten Maarn bleven we een tijdlang de spoorlijn parallel volgen in de richting van Driebergen. Rond 12 uur werd station Drie bergen-Zeist bereikt voor een laatste rust. We lieten ons de koffie goed smaken. Daarna liepen we huiswaarts waar we om 12:45 uur aankwamen. Daarmee hadden we 6 uur over 22 km gedaan. Alleen de laatste 2 km voelden we af en toe wat gespetter.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor