Houten en Kromme Rijn route

Op woensdag 27 januari 2021 liepen wij een rondwandeling van de SOP vanuit Werkhoven. De routebeschrijving en het gpx bestand hadden we van hun website gedownload. De eerste 9 km van de 25 km route viel tegen. Alleen maar verharde wegen. Daar zat ook een lange weg naar Houten in. Bovendien liepen we met motregen en tegenwind naar Houten.
Op de grens van Houten en Bunnik was het in natuurgebied Nieuw Wulven onverhard. Maar door de regen waren een aantal paden erg drassig. Doordat een aantal paden onder water stonden liepen we alternatieve trajecten. Nabij Fort Vechten werd het echt mooi. Na een parkeerplaats met talrijke lelijke eendjes werd buurtschap Vechten bereikt en doorkruist.
Bij Pop Up museum Amelisweerd werd de Kromme Rijn bereikt en gevolgd. Bij de Stayokay hadden we een meeneem koffie. Daarna voerde de route alleen nog maar langs de Kromme Rijn tot aan kasteel Beverweert. Daarna was het niet ver meer naar de finish.
Pas vanaf Fort Vechten begonnen we met het maken van foto's omdat het toen droger werd.Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor