De dag van Bemelen

Van 13 tot 16 december 2020 hadden we gebruik gemaakt van een aanbieding van ons 4-daagse overnachtingshotel te Berg & Terblijt. En uiteraard stond wandelen op het programma.
Woensdag 16 december 2020 was de dag van Bemelen van deze wandelvierdaagse vanuit Berg & Terblijt. Deze dag was door weermannen (m/v) uitgeroepen tot mooiste dag van de week. Daarop besloten we na het uitchecken van het hotel nog een wandeling te maken alvorens huiswaarts af te reizen.

Als eerste liepen we via de flanken van de Bemelerberg over een steil pad (20%) naar Bemelen. Na het Bemelerbos liepen we naar en langs Groeve ít Rooth. We hadden hier vaak van gehoord maar we waren er nog niet eerder langs gelopen. Deze groeve was heel indrukwekkend groot. In de fotoreportage zijn hiervan meerdere fotoís geplaatst.

Na Gasthuis liepen we met een ruime boog naar Terblijt en verder terug naar de Berg & Terblijt. Als ik in dit verslag het heb over Berg & Terblijt dan wordt hier feitelijk Berg mee bedoeld. Berg en Terblijt zijn twee aparte kernen waarvan Berg de grootste kern heeft. Alles bij elkaar waren het vier mooie wandeldagen geworden.

Deze keer geen uitgebreid verslag, wel de gebruikelijke links boven in dit bericht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor