De dag van Valkenburg

Van 13 tot 16 december 2020 hadden we gebruik gemaakt van een aanbieding van ons 4-daagse overnachtingshotel te Berg & Terblijt. En uiteraard stond wandelen op het programma.
Dinsdag 15 december 2020 was de dag van Valkenburg van deze wandelvierdaagse vanuit Berg & Terblijt. Tot aan Sibbe liepen we dezelfde route als op 13 december. Daarna liepen we door het Sint Jansbos naar Oud-Valkenburg en verder naar kasteel Schaloen en de Drie Beeldjes.

Ruim voor kasteel Oost sloeg ons pad af. Maar we zagen naast kasteel Oost, bij t Koetshoes een meeneem-koffie mogelijkheid. We lieten ons daar een Latte Macchiato en Cappucino goed smaken. Daarna dronken we nog een tweede koffie. In het centrum van Valkenburg verlieten we bij de Geulpoort de oorspronkelijk geplande route en liepen nu naar het plaatselijke treinstation. Na een rust nam Coos de bus terug naar Berg & Terblijt. Ikzelf pakte de route bij de Geulpoort weer op.

Over de Plenkertstraat werd Valkenburg verlaten. Bij caf Tivoli volgde ik de Lijkweg naar Vilt. Over de Meesweg liep ik terug naar Berg & Terblijt. s-Avonds aten we ons diner op de kamer. Het was geen roomservice. Vanwege de aangescherpte coronaregels mochten we de maaltijd niet in het restaurant gebruiken want het eten mocht niet meer geserveerd worden. s-Ochtends bij het ontbijt hadden we aangegeven wat we voor het diner wilden eten. Rond 18 uur werd het eten op een karretje naar de kamer gereden. Daarna werd op de deur geklopt en konden we het eten zelf van het karretje halen.

Deze keer geen uitgebreid verslag, wel de gebruikelijke links boven in dit bericht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor