De dag van Maastricht

Van 13 tot 16 december 2020 hadden we gebruik gemaakt van een aanbieding van ons 4-daagse overnachtingshotel te Berg & Terblijt. En uiteraard stond wandelen op het programma.
Op maandag 14 december 2020 zag het weer minder rooskleurig uit. We lieten eerst een regenbui uitregenen alvorens op pad te gaan. Deze dag liepen we naar Maastricht. Het regende wisselend licht of het motregende af en toe licht. Tot tweemaal toe schuilden we onder een afdakje. Bij de Kiosk op station Maastricht maakten we gebruik van een aanbieding: “twee koffie met American Cookie” voor de prijs van 1. De coupon voor deze aanbieding zit in het digitale blad SPOOR van de NS, 2e editie. Daarna namen we nog een tweede koffie. We dronken dit, op een bankje op het station, op. Daarbij hadden we ons mondkapje afgedaan. Prompt werden we door een conducteur hierop aangesproken.

Aan het begin van de wandeling, ongeveer 100 meter na de start, had Coos een identiteitskaart gevonden. Coos liet de kaart nu aan de hiervoor genoemde conducteur zien. De conducteur had een app waarop hij met een BSN-nummer kan zoeken wie de persoon is en waar die woont. De conducteur zou de kaart bij de persoon in Berg & Terblijt bezorgen.

Via een andere route liepen we Maastricht weer uit. Oorspronkelijk was de planning om via de Schaanderweg en de Heerenweg terug naar Berg & Terblijt te lopen. Maar omdat het weer flink was opgeklaard liepen nu over de Vieversgrubweg naar Bemelen. In Bemelen liepen we nog naar de top van de Bemelerberg over de makkelijke route. Van de top hadden we een fraai uitzicht op Bemelen en Maastricht. Daarna was het niet meer zo ver naar Berg & Terblijt. Omdat we ruim voor zonsondergang waren teruggekeerd maakte ik alleen nog een ommetje naar Terblijt.

Deze keer geen uitgebreid verslag, wel de gebruikelijke links boven in dit bericht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor