de dag van Nieuw-Balinge
Op woensdag 22 juli 2020 reden we met de auto naar Mantinge en parkeerden de auto op parkeerplaats Mantingerzand P1. We begonnen deze dag niet in de oorspronkelijke startplaats Nieuw-Balinge vanwege een gelijkmatige verdeling van rustposten. Na nog geen 2 km lopen kwamen we bij de eerste rustpost. Dat was bij een rustpunt.nu-adres. Bij de voorbereiding van deze tocht was deze rustmogelijkheid wel opgevallen, maar deze dag was ik dat vergeten. Toen we bij deze rust aankwamen stond een bordje dat ze gesloten waren. We troffen hier een dame, die uit het tegenoverliggende bos kwam lopen met aangelijnd een hond. We vroegen haar of zij de eigenaar hier was. Nadat ze dat bevestigd had, zeiden we dat we het jammer vonden dat ze gesloten was. Ze vroeg of we koffie wilden drinken en daar zeiden we geen "nee" tegen.

Na deze rust vervolgden we ons pad door boswachterij Gees. Op een bankje bij het Mekelermeer hadden we een rust met o.a. zicht op Schotse Hooglanders. Daarna werd op 7 km bij Koffie- en Theehuis Bi'j Oons de eerste rust bereikt. Dit was ook het officiŽle startpunt van de Drentse Hooglanden wandel2daagse. Toen we even op het terras zaten kwamen daar twee dames aangelopen met een roze T-shirt met opdruk KwBN. Het waren ook deelnemers aan de alternatieve 4daagse. Zij kwamen uit Assen en zijn lid van wandelvereniging "Eendracht Assen". Wij waren de eerste wandelaars die zij tegenkwamen die ook de alternatieve 4daagse lopen.

Nieuw Balinge werd verlaten. We zetten nu koers naar Mantinge. Daarbij voerde de route schitterend over het Mantingerzand. Bij een picknickbank troffen we de eerder genoemde wandelaars uit Assen opnieuw. Verder liepen we naar het centrum van Mantinge. Hier was onze wandeling nog niet ten einde want er volgde nog een lus met o.a. een bezoek aan het plaatsje Balinge. Het laatste traject was wisselend verhard en onverhard. Met de auto reden we naar ons overnachtingadres. 's-Avonds aten we een pannenkoek bij De Zaagkoele in het centrum van Dwingeloo. De voorgaande dag hadden we bij de Bospub gegeten. Het eten was hier goed, maar bij het afrekenen werd geen 1,50 meter afstand gehouden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.


Henri Floor