Egmond Wandel Marathon 2020
Op zondag 26 januari 2020 was het weer aanvankelijk hetzelfde als de voorgaande dag, namelijk somber weer. Deze dag liepen we de zuidroute. Eerst liepen we naar het centrum van Egmond aan Zee. Daar dronken we bij een café restaurant dat gelegen is naast het voormalige café restaurant De Klok een heerlijke Latte Macchiato. De Klok is in 2018 afgebrand en is nu braakliggend terrein. In november 2019 kwam het bericht dat De Klok opnieuw wordt opgebouwd. Mede vanwege strengere milieu-eisen heeft het zo lang geduurd voordat een nieuw café restaurant gerealiseerd kon worden. Daarna liepen we naar het strand en volgden dit zo'n 7 km naar Castricum aan Zee. Het was windkracht 4 en we hadden de wind tegen. Voordat het strand definitief werd verlaten, hadden we een rust bij uitbater Zeezicht. We lieten ons een kom erwtensoep goed smaken.

Vlak na deze rust was de derde stempelpost en kregen we een mandarijn. Verder liepen we door het Noord Holland Duin Reservaat. Het was nu veel aangenamer lopen met de wind in de rug. Het weer was in positieve zin aan het betrekken. Daar waar naar rechts een trap omhoog voerde naar een duintop liepen we rechts omhoog. Dit was niet de officiële route. Maar we wisten dat we die duintop aan de andere kant konden afdalen en weer op de route zouden uitkomen. Met de eerder genoemde LAT-tocht lopen we dit traject tegengesteld. We liepen nu naar duincamping Bakkum. Hier was weer een stempelpost en kregen we een krentenbol. We hielden hier een rust en aten het restant van onze lunch op.

We liepen weer verder. Ter hoogte van Egmond Binnen kwam de 10,5 km route er bij. Hier was weer een rust- en stempelpost. Hier hadden we opnieuw een korte rust. De zon was inmiddels te voorschijn gekomen waardoor ik talrijke fraaie tegenlichtopnames kon maken. Op de boulevard van Egmond aan Zee speelde een draaiorgel vrolijke muziek. Bij de finish namen we onze medaille in ontvangst. We kregen de indruk dat we bij de finish niet welkom waren. De muziek stond hier kei en kei hard. We wisten dan ook niet hoe snel we hier moesten weggaan. Dat was dus bepaald geen feestelijk afsluiting van een mooi weekend. Mede vanwege dit lawaai overwegen we om niet meer aan dit evenement mee te doen. Op zich wel jammer want de parkoersen zijn mooi en de organisatie zit voor de rest goed in elkaar.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor