Met RS80 vanuit Rhoon

Op zaterdag 2 november organiseerde RS80 een tocht vanuit Rhoon. De start was vanuit sporthal Rhoon.

Na de start liepen we langs het wit gekleurde kasteel van Rhoon. Het kasteel werd omringd door talrijke bomen met bladeren waardoor een mooie foto van het kasteel niet mogelijk was. Daarna kwamen we door bosgebied IJs­sel­mon­de­/Valc­ke­stein. Doordat we niet bepaald als eersten waren gestart, hadden wandelaars voor ons de graspaden om­ge­to­verd in modderpaden. Het had de voorgaande nacht ook flink geregend en nu begon het ook nog te regenen. waardoor de modderige paden nog modderiger werden. Daarbij liepen we om Portugaal heen.

Ook met regen liepen we door het centrum van Portugaal waardoor we maar 1 foto van onder een afdakje maakten. Aan het eind van de Dorpsstraat sloegen we LA. Later zagen we op de kaart dat we daar later in de tocht vlak langs kwamen. Toen was 11 km afgelegd. Op 9 km werd de eerste binnenrust bereikt. Vrij snel na deze rust was de splitsing met de 15 km en hield het op met regenen. Een km verderop vroegen twee dames vertwijfelt op welke afstand ze eigenlijk liepen. We zeiden dat dit nu de 25 km route was. Daarop besloten zij terug te keren naar de splitsing.

Daarna liepen we bijna een rondwandeling om de wijk Boomgaardshoek van de plaats Hoogvliet in de gemeente Rotterdam. Vervolgens zetten we koers naar de Oude Maas die ook een tijd stroomopwaarts gevolgd werd.

Na de Albrandwaardse Haven en golfterrein Pitch en Putt werd de Rhoonse Jachthaven bereikt. Na deze jachthaven dwaalden we een tijdlang fraai door de Rhoonse Grienden. Voor ons was dit wel het hoogtepunt van de tocht. In dit gebied waren we al tweemaal eerder geweest met tochten van de RWV. Daarna was het nog 1½ km naar de finish. Daarbij liet de organisatie Park Jan Cornelispolder rechts liggen.

Met de metro, de trein en het laatste stukje met de auto reden we huiswaarts.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor