Pronkjewailpad: Stadskanaal - Veendam

Met de auto reden we op donderdag 5 september 2019 van huis naar station Veendam. Daar kwamen we om 12.10 uur aan. We moesten nu 45 minuten wachten op bus 110 die ons naar Bareveld bracht. In Bareveld stapten we over op bus 74. In Stadskanaal stapten we bij bushalte Gietermond uit. Er stond deze dag 10 km op ons programma. We liepen deze dag naar station Veendam.

Het kanaal dat door Stadskanaal loopt heet ook Stadskanaal. En de eerste km liepen we langs dat kanaal. Daarna sloegen we af en liepen over het zeven bruggetjes pad In Wildervanksterdallen stond bij een boerderij nog 160 km naar Nijkerkerveen. Het bleek dat de eigenaar van de boerderij uit Nijkerkerveen kwam. Bij Theetuin de Kainstobbe te Wildervanksterdallen dronken we koffie.

In het weidse en rustgevende veenkoloniale landschap van de provincie Groningen ligt Theetuin De Kainstobbe. Sinds 1998 hét adres voor High Tea's, Bed & Breakfast en familiefeesten. Onze thee- en koffieschenkerij is gevestigd in en om een woonboerderij van omstreeks 1850. Binnen in de boerderij hebben wij een prachtige nostalgische tearoom voor u ingericht. Een prachtige historische koffie- en thee verzameling is onderdeel van dit interieur.

Bij mooi weer kunt u, tussen onze hoogstamfruitbomen, genieten van de rust en ruimte onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie. Wij roosteren verschillende soorten pure Arabica-koffiebonen voor de verkoop. De meest hoogwaardige koffiebonen zijn de Arabica-bonen. Wij leveren vanaf 1000 gram (€ 15) of een veelvoud daarvan. Wij roosteren op de dag zelf, verser kunt u ze niet krijgen. Om deze versheid te garanderen verzenden wij daarom ook niet per post. U kunt uw koffie telefonisch bestellen.

Daarna hebben we tweemaal in een grote boerenschuur geschuild voor de regen. Bij de eerste schuur regende het nog niet bij aankomst, maar we zagen de bui wel hangen. Datzelfde gold ook bij de tweede boerderij. Daar kwam een medewerker nog even informeren met welke wandeling we bezig waren.

Nadat we het A.G.Wildervanckkanaal waren overgestoken kwamen we bij stempelpost Zechsal te Veendam. Hoewel het net vijf uur was geweest, werden we binnen uitgenodigd voor het stempel en informatie over Zechsel magnesium.

Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt bijvoorbeeld bij aan de werking van onze spieren, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme. Een tekort kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Heb jij een magnesiumtekort?

Van station Veendam reden we met de auto naar ons overnachtingadres.

 
Onderstaand 2 van de 3 gescoorde stempels deze dag.Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor