Pronkjewailpad: Scheemda - Finsterwolde

Vanwege de voorspelde warmte besloten we op dinsdag 18 juni 2019 met de auto naar het geplande beginpunt van de dagetappe te rijden om optimaal te profiteren van de koelte. Met de auto reden we naar Scheemda en parkeerden de auto nabij het gemeentehuis. Er kon hier vrij geparkeerd worden.

Vrij snel kwamen we bij stempelpost Herberg De Esborg. Vanwege het vroege uur, zo rond 8 uur, besloten we niet om een stempel te vragen. Daarna werd Scheemda verlaten en liepen onder de A7 snelweg door. Daarna voerde de route een tijdlang door bosgebied van landgoed Ennemaborg. Coos had last van muggen. Daar had ik geen last van omdat ik een blouse met lange mouwen aanhad. We kwamen bij huize de Ennemaborg. Op het terras stonden stoeltjes waarop we in de schaduw gingen rusten. Op de app zagen we dat we spoedig Lunchroom De Oude Gieterij zouden bereiken en dat we hier koffie konden drinken. Het was gelukkig open en bij de koffie konden we ook appelgebak eten.

Na het centrum van Midwolda liepen we langs een groot meer, Blauwmeer genaamd. Een Duitse dame op de fiets konden we hier nog de weg wijzen. Bij de jachthaven haalden we nog een stempeltje op.

Bij De Meerkant te Oostwold stonden meerdere mooie bankjes die op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Daarna liepen we door Oostwold en kwamen langs het plaatselijke vliegveld. Nadat ook Oostwold doorkruist was liepen we door natuurgebied Kromme Elleboog. Hier troffen we ook een stempelpost aan. Daarna werd Finsterwolde bereikt. Bij een bushalte was een partycentrum waar we een rust van 50 minuten hadden en daarna met de uurbus naar Scheemda terugreden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor