31 mei 1 juni 2 juni Meerdaags Wandelevenement Venray 2019

Van 31 mei t/m 2 juni 2019 werd het Meerdaags Wandelevenement Venray georganiseerd. Er kon gekozen worden voor de 10, 20, 30, 40 50 of 60 km. Er waren elke dag 3 routes uitgezet van respectievelijk 10, 20 en 30 km. Als je de 50 km wilde lopen, dan liep je eerst de lus van de 30 km en daarna die van de 20 km. Wij kozen voor de 30 km route.

Een paar dagen voor de start kregen we nog een mailtje van de organisatie waarin onder andere stond dat de 10, 20 en 30 km lopers niet voor 8 uur mochten starten. Op vrijdag 31 mei reden we met de auto naar Venray en parkeerden de auto gratis op ongeveer een halve km van de start. Bij de start bleek dat we toch al voor 8 uur konden starten. Toen ik mijn GPS wilde instellen bleek dat ik het apparaat in de auto had laten liggen, evenals mijn fototoestel. Gelukkig liep de route langs de parkeerplaats zodat ik niet apart naar de auto hoefde te lopen.

Deze eerste wandeldag kenmerkte zich door erg veel asfaltwegen. De organisatie had op de routebeschrijving aangegeven dat 80% verhard was. Maar dat had ik graag eerder willen weten. De route voerde door het Hendrikkebos, de plaatsen Heide, Veulen, Leunen, de Hoogriebroekse Bossen, de plaatsen Castenray (Casele), Molenhoek, Oirlo en opnieuw de Hoogriebroekse Bossen.

Zowel de routebeschrijving als de markering liet te wensen over. De routebeschrijving bevatte veel straatnamen, maar deze waren vaak niet zichtbaar zodat een duidelijke omschrijving beter was geweest. De markering geschiedde met rode rondjes, gele vierkantjes en witte driehoekjes waarbij rood RA betekende, geel stond voor LA en wit stond voor RD. De markeringen waren vaak niet logisch bevestigd en steeds wisselend. Er waren twee rustposten waar in ieder geval toiletgelegenheid was en waar je drankfles kon vullen.

De tweede wandeldag, zaterdag 1 juni, voerde de route door het natuurgebied Vlakwater, langs de plaats Meerselo, natuurgebied Ballonzuil, de plaats Vredepeel, de Vliegveldbossen, de Kempkesberg, de plaats Ysselstein, natuurgebied Rowkoelehof, natuurgebied Rouwkuilen en de 38,6 meter hoge Weverslose Berg. Deze dag waren er 3 rustposten.

De 3e en laatste wandeldag, zondag 2 juni, liepen we de 10 km route vanwege de voorspelde tropische hitte. Deze dag liepen we langs de Sint Petrus/Gitzelsmolen, de Veltumse kapel en natuurgebied Vlakwater. Bij de Perdstal was de grote rust. Hier lieten we een Latte Macchiato goed smaken. Aan het eind van de wandeling kwamen we nog langs de Sint Petrus Bandenkerk en het imposante oude raadhuis. Rond 9:15 uur bereikten we de finish. Toen ik bij de finish zat kwam een dame van de organisatie naar mij toe en zei: "u bent er helemaal klaar voor?" in de verwachting dat ik nog met de wandeling moest beginnen. Nee zei ik, ik ben al gefinisht. Net als die man daarginds terwijl ik naar de man wees. Ze was stomverbaasd dat er al wandelaars waren gefinisht. Er waren 1709 deelnemers.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor