Peelrandtocht met WS78 vanuit Boxmeer

De foto's in dit verslag zijn gemaakt door Ineke Gerritsjans.
De link naar haar hele fotoreportage staat op https://ineke.gerritsjans.com/

Op zaterdag 1 december 2018 organiseerde WS78 de Peelrandroute. De start was vanuit café restaurant 't Vertrek dat op slechts 100 meter vanaf station Boxmeer lag.

Langs het spoor werd de start in zuidoostelijke richting verlaten. Na ongeveer een km staken we het spoor over. Na 2 km werd de bebouwde kom van Boxmeer verlaten. Daarop dwaalden we door Het Brestbosch. De A73-snelweg werd even later over gestoken. Na het Radiobosch liepen we mooi langs de Radioplassen.

Er was voor deze dag regen voorspeld en dat was ditmaal ook uitgekomen. Meteen vanaf de start hadden we ons in regenbroek en poncho gehuld. Op 10 km was de soeppost te Stevensbeek. Hier was de splitsing met de 20 km. Deze afstand liep Coos deze dag. Ikzelf ging verder op de 40 km.

Het parkoers werd nu mooier. We liepen nu meer door bosgebied met af en toe leuke smalle paadjes. Nadat we een tijdlang door natuurgebied Hondsberg hadden gedwaald werd het bos bij Overloon verlaten. De grote rust was bij Pannenkoekenhuis Museumzicht te Overloon. Vlakbij was ook oorlogsmuseum Overloon dat niet werd aangedaan.

Wel stonden bij de grote rust een standbeeld van een militair in oorlogsuitrusting en een tank. Buiten Overloon kwamen we door de Overloonse Duinen met fraai jeneverstruiken. Ook kwamen we in de Overloonse duinen nog vrij dicht langs het Schaartven. De A73 werd weer overgestoken en nu dwaalden we door landgoed Makken. In buurtschap Schafferden werd het landgoed Makken weer verlaten.

Nu slingerde ons pad langs een naamloos beekje op korte afstand van de A73-snelweg. Daarna werd de A73-snelweg voor de derde keer overgestoken. Nu was het niet ver meer naar de koffiepost op 28 km te Stevensbeek. Mijn favoriete speculaaspop was hier niet meer voorradig, maar later bleek dat Coos er een mee naar huis had meegenomen.

De A73 werd voor de vierde en laatste keer overgestoken. Via buurtschap Heikant en de plaats Sambeek werd Boxmeer weer bereikt. Op 34 km was in Sambeek nog de fruitpost. De finish werd om 16.40 uur bereikt. Met de trein van 17.00 uur reden we huiswaarts. Het IVV nummer was 16814.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor