Boermarken-wandeltocht met de FLAL vanuit Gees

Op 1 december 2018 organiseerde de FLAL de Boermarken tocht. De start was bij de Zwerfkei te Gees. Na de start werd Gees in noordwestelijke richting verlaten. Voor de Geeserstroom sloegen we af en volgden deze ongeveer 1½ km min of meer parallel. Verder liepen we over de Plagmadijk. Daarbij zagen we markeringen van het Drentepad.

Na 8 km werd de eerste binnenrust bereikt. Deze was dezelfde als de startlocatie. Daarna werd Gees in zuidelijke richting verlaten. Vervolgens kwamen we langs camping De Wolfskuylen. De Verlengde Hoogeveensche Vaart werd bereikt en aan beide zijden volgden we dit kanaal een km ieder.

Daarna liepen we ruim 1½ km over een asfaltweg naar Oosterhesselen en door buurtschap Grevenberg. Door een bospassage kwamen we in het Zuster Mohr Park. Op 16 km werd de tweede binnenrust bereikt. Ditmaal was dat in Oosterhesselen.

Ten noorden van Oosterhesselen liepen we fraai over het Bodenpad. We staken de Westerstroom over en volgden deze min of meer parallel naar Zweeloo. Zweeloo werd verlaten over de brug over de Westerstroom. Nu bevonden we ons in Aalden.

Voor Hotel café restaurant Het Wapen van Aelden sloegen we af. In voornoemd hotel hadden wij de voorgaande nacht overnacht. Toen wij deze ochtend met de bus naar Gees wilden rijden, reed een bekend echtpaar uit Drachten langs en gaf ons een lift naar de start.

Daarna werd koers gezet naar Meppen. Hier was op 27 km de laatste binnenrust. Net toen we de rust verlieten kwamen de 3 pijlophalers aangelopen. Daarna volgde nog 6 km prachtige natuur maar wel met vele lange wegen en paden.

Na de brug over de Geeserstroom besloten we een alternatieve route te volgen. Het was tot nu toe een hele mooie wandeling geweest, maar omdat de bus naar Hoogeveen om het uur rijdt, besloten we nu de kortste weg naar Gees te nemen. Goed op tijd werd de bus, die om 16.24 uur vertrok, gehaald. In de bus belden we naar de finish en meldden ons af.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor