11-stedenpad van Ferwert naar Dokkum

Op 18 september 2018 vervolgden we met het Elfstedenpad. Eerst reden we met de bus naar Amersfoort. Daarna met de eerste trein na 9 uur naar Zwolle. Daar stapten we over op de trein naar Leeuwarden. Vervolgens stapten we over op bus 154 die ons naar Ferwert bracht.

Toen we aan de wandeling begonnen, was het half twaalf. Spoedig zaten we op de route. Allereerst kwamen we door Hogebeintum met een kerk op een 8½ meter hoge heuvel/terp, spoedig gevolgd door de Harsta Hoeve. Daarna kwamen we in Lichtaard. Ook hier was een kerk op een heuvel. Daarna liepen we naar de Halverdervaart die we tot aan de Dokkumer Ee volgden.

Het waaide heel hard, windkracht 5. Wandelend langs de Dokkumer Ee werd Dokkum bereikt. Bij een supermarkt deden we wat inkopen. We hadden namelijk een overnachting in een hotel geboekt zonder ontbijt. Daarna liepen we naar hotel Dockum, ons overnachtingadres voor twee nachten. Na een rust haalden we een stempel bij een museum waar ook de VVV in zat. Daarna keerden we terug naar het hotel en aten 's avonds warm bij restaurant 't Raedhuys.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor