11-stedenpad van Harlingen naar Franeker

Op woensdag 18 juli 2018 stond de etappe Harlingen station-Franeker station op het programma. Met de auto reden we naar station Deinum. Vandaar reden we met de trein naar Harlingen. Op de stationsrestauratie dronken we eerst twee koffie verkeerd. We kregen de tweede kop gratis. Rond 9:15 uur begaven we ons op pad.

Langs de Kanaalweg werd Harlingen verlaten. Bij de brug over het Van Harinxma kanaal stond dat deze gestremd was op 26 juli en op 27 juli tot 10 uur. Maar als u dit leest is dat al lang weer voorbij. Daarna liepen we langs de Westrand van Midlum. Een verkeersborden verwees enerzijds naar Amsterdam en Den Helder en anderzijds naar de veren Vlieland en Terschelling.

Daarna werd koers gezet naar de plaats Wijnaldum. Er is ook een voetballer van Surinaamse afkomst met die naam. Op een bankje in de schaduw hadden we een rust. Aan de rand van Wijnaldum was een soort rust.nu, maar deze lieten we links liggen omdat we kort tevoren al gerust hadden. Buiten Wijnaldum liepen we onder de A31 door.

De volgende doorkomstplaats was Herbaijum. Ook hier hadden we een rust op een bankje met wat schaduw. Toen we Herbaijum over de Leanne verlieten kwam een herdershond woest en blaffend aangerend. Ik ben niet zo dol op dit soort honden. Gelukkig kon ik de hond met mijn stokken op (korte) afstand houden. Eenmaal beet hij in een stok maar dat scheen niet lekker te zijn. Na een bospassage werd Franeker bereikt. De route voerde zodanig door Franeker dat mooie plekken werden gezien. We bekeken de Martiniekerk van binnen. Toen we naar het opgegeven adres van de VVV uit het wandelboekje liepen bleek het VVV elders te zijn. Dat was nu al de zoveelste maal dat adressen van VVV's in het wandelboekje niet klopten. Met de trein van 14:24 uur reden we terug naar Deinum en vandaar met de auto naar ons overnachtingadres.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor