11-stedenpad van Arum naar Harlingen

Voor dinsdag 17 juli 2018 stond het traject Arum-Harlingen Haven op het programma met een mogelijke uitloop naar station Harlingen. Eerst reden we met de auto naar Arum. Hier pakten we de route op. Aan de rand van Arum was een boer druk bezig om zijn land te beregenen. Op een gegeven moment sloegen we af over een grasdijk en volgden hier de Pinjumer Gulden Halsband. Later kregen we zicht op molen De Eendracht. Bij de Dijksterbuursterlaan stond dat de weg was afgesloten. Zo te zien waren asfalteringswerkzaamheden afgerond en moesten bermen verstevigd worden. We besloten door te lopen. We zagen hier geen werklui. Er kwamen zelfs mensen ons tegemoet gelopen.

In Kimwerd was een hotel waar het echter niet mogelijk was om wat te drinken. Daarna bezochten we de Laurentiuskerk. Na Kimswerd liepen we recht op de zeedijk af. Over de grasdijk liepen we ruim 2½ km naar Harlingen Haven. Eerst liepen we naar de VVV, maar hier was het loei druk. Daarna liepen we terug naar een poffertjeskraam waar we koffie dronken.

Opnieuw liepen we naar de VVV en nu waren we meteen aan de beurt. Daarna maakten we nog een rondwandeling door Harlingen en keken of we nog een bekende fotograaf zouden zien die in Harlingen woont, maar helaas. Bij station Harlingen dronken we nog koffie verkeerd. Met bus 99 reden we terug naar Arum. Het was een aardige tocht geworden en de warmte viel nu mee.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor