11-stedenpad van Bolsward naar Arum

Oorspronkelijk stond voor maandag 16 juli 2018 de etappe Bolsward-Harlingen Haven op het programma. Maar vanwege de voorspelde warmte besloten we de etappe in tweeŽn te delen. Met de auto reden we naar Arum. Vandaar reden we met bus 99 naar Bolsward.

Bolsward werd over het zelfde kruispunt verlaten als de heenroute. Wel namen we een andere oversteekplaats. Nu volgde een saai stuk door industriegebied. Bij buurtschap Viersprong werd het mooier. De eerste doorkomstplaats was Schettens. Op een stenen trappetje naar de Lambertuskerk hadden we een rust in de schaduw. Bij het Fliersterbosk liep de route wat anders als de ingetekende route.

Voordat de kerk van Witmarsum werd bereikt, kwamen we langs CR De Gekroonde Roskam. De kerk in Witmarsum konden we niet bezichtigen want er werd een rouwdienst gehouden. Bij een bakker dronken we een kopje gewone koffie. Iets verderop haalden we bij supermarkt Poiesz een stempel.

Van Witmarsum liepen we over een graspad naar Arum. Op 21 maart 2015 liep ik ook al eens over dit pad. Dat was met de Pim Mulier tocht met de FLAL vanuit Witmarsum. Toen was het regenachtig. Er was een traject bij waarbij het aan beide zijden vrij steil naar beneden liep. Toen had ik gezegd dat ik nooit meer over dit pad wilde lopen. Door de begroeiing was nu niets van de steile zijden waar te nemen. Nu was het niet ver meer naar Arum. We waren om ± 8:30 uur gestart en rond 11:30 uur gefinisht.

Elke dag aten we warm in Wommels, in restaurant It Reade Hynder. Er werd ons gevraagd of we weer fijn hadden gewandeld. We zeiden dat we deze dag, vanwege de warmte maar 11 km hadden gelopen. De eigenaresse keek op haar horloge waar ook de gelopen afstand in het CR op stond. De teller stond voor haar op 10,61 km. Normaal zat ze rond de 13 tot 15 km op dat tijdstip.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor