11-stedenpad van Workum naar Bolsward

Op zondag 15 juli 2018 reden we niet zoals gewoonlijk naar het eindpunt van de dagwandeling met de auto, maar naar het beginpunt. Het openbaar vervoer begint op zondagochtend niet zo vroeg, als het überhaupt rijdt op zondag. Rond 8:15 uur begonnen we aan de wandeling. Omdat het warm zou worden, wilden we tijdig bij het einde komen.

Eerst liepen we door Workum. Zo kwamen we langs de Gertrudiuskerk en het stadhuis. Door een smalle steeg werd het centrum van Workum verlaten. Na een smal bruggetje liepen we over een smal pad door weilanden. Meerdere malen liep de route over bruggetjes.

We kwamen bij de Zeedijk. Boven op de dijk liepen we naar Doniaburen. In Fernwoude stonden 2 bankjes in de schaduw waar we dankbaar gebruik van maakten. Door de warmte liepen we zoveel mogelijk door en keken niet naar bijzonderheden. Bij kerken keken we nu niet of we deze konden bezichtigen.

In Allingawier lieten we het Aldfaers Erf museum links liggen. Wel hadden we hier vlakbij een rust op een bankje bij een begraafplaats bij de Hervormde kerk. In Exmorra kwamen we langs de Johannes de Doperkerk. Op een T-splitsing, waar we naar rechts moesten, zagen we links de top van een kerktoren. Het bleek de gereformeerde kerk te zijn.

Nu was het niet ver meer naar Bolsward. Het busstation lag op een km afstand van de route. We kwamen hier om 13:20 uur aan. Met de uurbus van 14:08 uur reden we terug naar Workum en vandaar met de auto terug naar ons overnachtingadres.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor