11-stedenpad van Sondel naar Mirns

Op vrijdag 13 juli 2018 konden we al om 6:45 uur ontbijten, een kwartier eerder dan de andere dagen. Met de auto reden we vanuit Easterein via Wommels, Bolsward en Workum naar Mirns. Hier namen we bus 44 naar Sondel. Van de plaats Sondel zelf hebben we niets gezien. In Ruigahuizen liepen we over de Ruchhuisterwei. Aan de linkerkant van de weg stonden in een weiland koeien te wachten op een oversteek. We hebben dit even afgewacht en gefotografeerd. Bij de plaatselijke begraafplaats was een klokkenstoel.

Daarna gingen we het Starnumanbosk in. Ik liep in mijn T-shirt. Na de 3e muggensteek trok ik hals over kop mijn blouse met lange mouwen aan. We kwamen bij de Luts en volgden deze naar Huize Kippenberg. Verderop staken we de Sminkefeart over. Hierin lag een bootje met de naam Lutske.

Door het Roekebos dwaalden we naar Oudemirdum. Aan de rand van Oudemirdum week de markering af van de GPS route. Bij CR Boschlust hadden we een rust. Hier hadden we de voorgaande winter de start van een FLAL wandeltocht gehad. Buiten Oudemirdum liepen we over een smal pad tussen ma´svelden. Het pad was bijna dichtgegroeid. Daarna kwamen we nog langs Steenkist.

Nu werd koers gezet naar het Rijsterbos. Ook hier hadden we last van muggen. We kwamen langs een vredestempel. Bij strandpaviljoen 't Mirnser Kliff besloten we niet te rusten en door te lopen omdat het niet meer zo ver naar het eindpunt van de dagwandeling was. In Mirns kwamen we nog langs een klokkenstoel. Toen we weer terug in ons B&B waren, hebben we nog 1½ uur geslapen. ┤s Avonds aten we weer warm in Wommels, in restaurant It Reade Hynder. Met de FLAL was hier op 24 november 2018 de start van een wandeltocht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor