1 2 3 4 1 2 3 4

Drents Friese Woud Wandelvierdaagse 2018

Van 24 t/m 27 mei 2018 werd voor de 24e keer de Drentsch Friese Woud Wandelvierdaagse georganiseerd. De start was vanuit het Kasteel.

Dit keer geen verslag van de tocht. Alleen een aantal wetenswaardigheden onderweg en de gebruikelijke links die normaliter boven in het verslag staan.

Op donderdag 24 mei troffen we bij een rustpost een wandelaar uit Almere. Hij had zich opgegeven met overnachting bij de start. Hij dacht dat de overnachting in een echt kasteel was. Zijn overnachtingplek bleek echter meer op een koeienstal. Hij zei dat de koeienstal bij nadere inzien meer op een zwijnenstal leek, vanwege het gesnurk van de wandelaars 's-nachts.

De route was afwisselend. De ene keer over leuke smalle paden. Dan weer lange verharde wegen of fietspaden. Al met al een mooie dag. wandeltijd 7.45 uur.

Op 25 mei spraken we het loopwonder uit Apeldoorn. Hij vroeg of het ons was opgevallen dat de eiken-bomen zo kaal waren door rupsen.

Een wandelaarster uit Apeldoorn vroeg op de rust van de 30 km of ik de 20 of 30 km liep. Ik zei dat hier de 20 km niet kwam. Ze liep verder, maar spoedig kwam ze weer terug. De 20 km komt hier wel langs zei ze, want ik zie blauwe markeringen hangen. Maar die blauwe markeringen, zei ik, zijn van de 40 km

De lus van de 30 km voerde over een groot heideveld met uitkijktoren.

Een 40 km wandelaarster haalde mij op de 2e dag een eind voor de finish in. Op de eerste dag had zij met haar zus de 20 km gelopen. Ze zei dat ze de 20 km driemaal niets vond. Net toen ze dat gezegd had, bedacht ze dat ik misschien wel 20 km liep en vroeg meteen welke afstand ik liep. Deze dag was ze voor de 30 km gegaan, maar toen ze hoorde dat deze dag een hele mooie route was, besloot ze de 40 km te lopen.

Op zaterdag 26 mei zat de vaart er flink in. Coos, die deze dag de 20 km liep, had op een gegeven moment haar stok op de grond gelegd en had uit haar rugzak haar mobieltje gehaald omdat ik haar een smsje had gestuurd. Toen ze verder liep was ze haar stok vergeten mee te nemen. Toen ze erachter kwam dat ze haar stok was vergeten, liep ze terug naar de rustpost omdat ze dacht dat ze de stok daar had laten liggen. Uiteindelijk bleek de stok bij de mobiele post te zijn. Een wandelaarster had de stok daar naartoe meegenomen.

Even voorbij Dieverbrug stonden bij een boerderij talrijke kaboutertjes.

Deze dag liepen we nieuwe routes, ook liepen we trajecten tegengesteld t.o.v. voorgaand jaar.

Op zondag 27 mei troffen we de wandelaar uit Almere, die dacht in een kasteel te slapen, op een rustpost. Bij aankomst op een rustpost zegt/roept hij heel duidelijk goedenmorgen/goedenmiddag waarop andere wandelaars dan he opa zeiden. Hij beheert de website heopa.nl en roept daarin mensen op om te gaan wandelen in het mooie Nederland.

Deze dag liepen Coos en ondergetekende beiden de 20 km. Na afloop reden we naar de laatste grote rust. Hier raakten we nog aan de praat met talrijke wandelaars.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor