Rondwandeling Winsum/Groningen
Op vrijdag 16 februari 2018 was weer een reŁnie van oude bekenden, Ambassadeurs, Pronkjewail-dragers en andere genodigden van Tocht om de Noord (TodN) in Winsum/Groningen. Dit was ter gelegenheid van de officiŽle opening van TodN, die ook in 2018 weer wordt georganiseerd. We hadden nog een vrij reizenkaartje 1e klas beschikbaar, dat we mooi voor deze gelegenheid konden gebruiken. Dit jaar staat TodN in het teken van De Ploeg. De Ploeg is hier een Groningse kunstkring, die gezien wordt als de meest invloedrijke kunstkring uit de vorige eeuw!

Met de eerste trein na 9 uur konden we rond 12:15 in Winsum aankomen. De bijeenkomst begon om 14.00 uur. Om de tijd als wandelaar nuttig te besteden, maakten we vooraf nog een rondwandeling van ongeveer 5 km. Op de GPS hadden we een route van 7Ĺ km uitgezet, maar buiten Winsum reden de auto's wat sneller langs ons heen als verwacht. Toen we dan een graspad zagen, waarmee onze route ook verkort werd, besloten we dat dan ook te volgen. Het bleek een traject van het Pieterpad te zijn. Het graspad voerde naar een weiland, waardoor de route liep en nu behoorlijk drassig was. Op het kleine stukje Pieterpad dat we liepen, kwamen we toch nog 6 wandelaars tegen.

Deze reŁnie was bestemd voor wandelaars die TodN 5 maal de langste afstand van 2x40 km hebben gelopen. De aanwezigen kwamen in aanmerking om vervroegd in te schrijven. Wandelaars die de TodN ook 5 maal de langste afstand van 2x40 km gelopen hebben maar niet op deze dag aanwezig waren, kunnen inschrijven in de 2e voorinschrijvingsronde. De overigen kunnen op 1 maart vanaf 18 uur inschrijven. In 2017 was de inschrijving na een half uur voltekend, dus wees er snel bij als je mee wilt lopen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor