lus 1 lus 2 Kersttocht

Op zaterdag 23 december 2017 organiseerde de Almelose Wandel Kring de Kersttocht. De start was vanuit N.K.C. De Benne te Nijverdal. Vanuit ons vakantieadres was het ongeveer 45 km rijden naar de start. Even na 10 uur begaven wij ons op pad. Er waren vier afstanden en wij kozen de 20 km, dat was de langste afstand. Er waren twee lussen van 10 km.

De start werd in noordelijke richting verlaten. We staken de De Jonckheerelaan over. Daarna kwamen we bij Hotel De Uitkijk, dat op het gelijknamige landgoed ligt. Vlak naast het hotel stond het Kabouterhuis. De voordeur van het Kabouterhuis stond open zodat we de kaboutertjes konden zien zitten. Verder dwaalden we door het bosgebied van de Sallandse Heuvelrug. Op de wegen en paden lagen talrijke plassen. De route was wel uitgezet op een relatief klein stukje bos, waardoor we de route ook een paar maal raakten.

We liepen onder Hellendoorn door naar de Reggeweg. Hier stond een opvallend bord. Op het bord stond dat de Raad van Kerken voor de minima een kerstpakketten-actie organiseerde op donderdag 21 december van 14-18:30 uur. Nadat we de Regge waren overgestoken bevonden we ons is het plaatsje Hulsen. Hier hadden we nog nooit van gehoord. Op de grote rust op 10 km, die bij de start was gelegen, lieten we ons een kommetje erwtensoep goed smaken.

In de tweede lus liepen we via een leuk smal pad door het Doktersbos naar het Gagelveentje. Een bord waarschuwde dat het water gevaarlijk was. Waarschijnlijk gevaarlijk om in te zwemmen. In het tweede deel van deze lus voerde de route langs een, naar Nederlandse begrippen, steile afgrond. Mooi waren de steile paden hier naar beneden. Het was een mooie wandeling geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor