lus 10km lus 9 km lus 5 km 2e Waaltjesbostocht

Op donderdag 7 december 2017 organiseerde W.S.V. Milieu 2000 de 2e Waaltjesbostocht. De start was vanuit Feestzaal De Moffel te Lommel-Werkplaatsen. Vanuit ons vakantieadres was het 23 km rijden. Er werden meerdere afstanden georganiseerd. Er waren lussen van 10, 9 en 5 km. De laatste lus was geheel verhard. De eerste twee lussen kon gedeeltelijk gelopen worden met kortere afstand. Rond kwart voor 10 begaven wij ons op pad.

In de eerste lus liepen we veel door bosgebied in een relatief rustige omgeving. Aan het eind van de 1e lus liepen we over het terrein van de Parochiekerk Sint-Barbara. Bij enkele kerken in Nederland heb je kruisen waar de kruisiging van Jezus Christus met 12 kruisen wordt uitgebeeld. Zoiets had je ook hier. Maar bijna elk kruis hier had een eigen gebouwtje. Heel indrukwekkend was dat. De tweede lus voerde hier ook doorheen.

De tweede lus slingerde enorm en lag tussen de N71, N769 en de bebouwde kom van Lommel-Werkplaatsen. Van de derde lus had ik mij meer van voorgesteld. We troffen het slecht dat het tijdens deze lus grotendeels regende. Toch waren we na afloop voldaan dat we weer 24 km hadden afgelegd. Ook de sfeer is hier heel anders als in Nederland. De consumptie prijzen zijn zeer aantrekkelijk en je kan er vaak ook van alles eten of drinken. Er deden 466 wandelaars mee.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor