Resterheide wandeltocht

Op woensdag 6 december 2017 werd de 12e woensdagtocht georganiseerd door de wandelvereniging Wandel Mee Brueghel vanuit Wijchmaal, BelgiŽ. De start was vanuit De Wuft aan het Hoogveld. Het was 27 km rijden vanaf ons vakantieadres. Rond half tien begonnen we aan de wandeling. Er werden 5 verschillende afstanden georganiseerd en wij namen uiteraard de langste. Deze was 17 km lang. We liepen een lus van 10 km en een lus van 7 km. We verlieten de start door een buitenwijk. Daarna dwaalden we een tijdlang door bosgebied Resterheide. Daarbij volgden we trajecten van het Lieveheersbeestjespad, het Reigerpad en liepen we over de dijk van de oude spoorweg.

Bij Frituur De Statie staken we de Stationsstraat over. Daarna kwamen we bij de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes kapel die in 1884 werd gebouwd op vraag van Jacobus Snep en Philippina Blervacq. Daarna kwamen we bij de Sint Trudokerk. De kerkdeur stond uitnodigend open. We bekeken de kerk van binnen en waren onder de indruk van de mooie glas-in-lood ramen. Daarna was het niet ver meer naar De Wuft. Hier hadden we onze grote rust.

Na de rust werd De Huft in noordwestelijke richting verlaten. In het dal van de Bollissenbeek liepen we over de Kenensdijk. Daarna volgden we een traject van de Hoksent-Molhem-Paarse Trapezium route. We kwamen uit op de Dijkerstraat bij de Sint-Hubertuskapel en bewonderden deze ook van binnen. Vervolgens werd de Peerderbaan/N73 bereikt en even gevolgd. Nu was het niet ver meer naar de finish. Er zaten in deze wandeling heel veel verharde wegen, maar de route voerde wel over veel rustige wegen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor