Van Woudenberg naar Amersfoort

Op zaterdag 2 december 2017 liepen wij een wandeling vanuit Woudenberg. Bij één van onze vriendinnen werden van haar en nog een andere vriendin hun verjaardagen op deze dag gevierd. Aangezien ze allemaal van wandelen houden, liepen wij een wandeltocht. We liepen een traject van de NS wandeling Heiligenbergerbeek. We hadden nu als startpunt niet het officiële startpunt maar het huis van de vriendin uit Woudenburg.

Met een aanlooproute over de Ekris en de Geeresteinselaan werd de route bij de Vieweg opgepakt. Het laatste stuk over de Geeresteinselaan liepen we trouwens ook al vlak langs de Heiligenbergerbeek. Omdat op deze ochtend het KNMI code geel had uitgegeven vanwege mist en gladheid besloten we met het openbaar vervoer naar Woudenberg te reizen. In plaats van 20 minuten met de auto, deden we er nu ongeveer 80 minuten over.

Nadat de ontvangst rond 10 uur was en we de koffie en gebak hadden genuttigd begaven wij ons rond kwart over elf op pad. Met de mist en nevel waren er nu geen panoramafoto's te maken. Maar met aangevroren rijp zagen foto's er nu anders uit. Vooral de route door landgoed Den Treek was heel mooi. We zagen hier verschillende wandelaars die meededen met de Sinterklaas wandeltocht vanuit Leusden. Ook het recentelijk nieuw aangelegde Vogelmeer, dat voorheen bekend stond onder de naam De Droogmakerij, was mooi.

Bij de Stadring in Amersfoort liepen we langs bushalte Hendrik van Viandenweg. Hier zou over ongeveer 1 minuut onze bus terug naar Woudenberg rijden. Daarop besloten we de wandeling daar af te breken. "s Avonds dineerden we gezellig in restaurant De Toekomst te Woudenberg. Met het openbaar vervoer reden we huiswaarts. Ondanks het sombere weer is het was een hele mooie dag geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor