de dag van Heeten

Sallandse Wandel Vierdaagse, vrijdag 27 oktober 2017

vrijdag 27 oktober 2017 werd Raalte in zuidelijke richting verlaten. De route begon niet erg indrukwekkend met een tocht door industriegebied. Maar daarna werd het wel mooier. Deze dag waren we begonnen met een wolkenloze hemel. We hadden dus flinke zonneschijn. Na een paar mooie paden langs een sloot werd op 7,2 km de eerste rustpost bereikt te Nieuw Heeten. We troffen hier de jongste deelnemer op de 30 km met zijn moeder. Na deze rust zagen we, met zonneschijn een donkere wolk naderen. Het mooie hierbij was dat we een prachtige regenboog zagen. Het ging later licht regenen, maar de poncho hoefde niet om.

In Nieuw Heeten was op 12,3 km de rust bij cafť Vree Egberts. Via diverse mooie passages werd Heeten bereikt. Hier was op 17,9 km een rust bij recreatiebedrijf De Maathoeve. Ook in Heeten, maar een kleine 4 km verderop, op 21,6 was in het centrum van Heeten bij Brasserie Dert13n ook een rustpost. De muziek stond hier zo keihard aan dat we maar zijn doorgelopen. Jammer was dat.

Via landgoed Schoonheten werd de laatste rustpost bereikt op 27,3 km. Hier lieten we ons de erwtensoep goed smaken. Langs het Overijssels kanaal werd Raalte weer bereikt. Door het centrum werd de finish bereikt. Door de harde muziek verlieten we de feesttent snel en gingen naar de bakker waar we lekkere latte macchiato dronken. Als diner aten we een pannenkoek bij een pannenkoekenrestaurant. Daarna terug naar het hotel. 's Zaterdags reden we huiswaarts. Vanwege het aangeboden parkoers hebben we vooralsnog besloten om niet meer aan deze vierdaagse mee te doen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor