de dag van Luttenberg

Sallandse Wandel Vierdaagse, donderdag 26 oktober 2017

Op donderdag 26 oktober 2017 werd Raalte in noordelijke richting verlaten. Zo'n 2Ĺ km liepen we langs het Overijssels kanaal. Bij de splitsing met de 20 km werd het kanaal verlaten. Na 5 km werd de Hogebroeksweg bereikt. Volgens de routebeschrijving en de GPS route zouden we hier verder onverhard lopen. Maar helaas, er was een niet aangegeven parkoerswijziging en bleven we verhard verder lopen. Na ruim 10 km werd Lemelerveld bereikt. Hier voerde de route door meubelzaak Wegemans Wonen. Bij de ingang stond een bord met dropjes en spekkies. Toen ik een spekkie pakte, bleek dat er drie aan elkaar zaten. Had ik even geluk. Halverwege de meubelzaak en bij de uitgang stond eenzelfde bord. We lieten het ons goed smaken. In het centrum van Lemelerveld was de rustpost bij restaurant Reimink. Hier stond een muziekkoor die net hun laatste lied ten gehore bracht.

Lemelerveld was het noordelijkste punt van deze wandeldag. Bij een bord De Sallandse Heuvelrug sloegen we af. Nu volgde het mooiste deel van de dag met prachtige natuur. Jammer dat het zo kort was. Vervolgens werd Luttenberg bereikt. Na de Mariagrot liepen we over een pad met talrijke grote en kleurrijke hoeden. Bij Cafť-Brasserie De Schoenmaker lieten we ons een latte macchiato goed smaken, vooral ook omdat we er zolang op moesten wachten. De kerkdeur van de RK Cornelius kerk stond open. Daarop besloten we deze kerk van binnen te bekijken.

Buiten Luttenberg kwamen we nog door een feestelijk versierd pad. Hier kregen we nog een banaan. Voordat MariŽnheem werd bereikt, kwamen we nog langs een weiland met Lakenvelder koeien. In MariŽnheem stond bij een splitsing vermoedelijk een auto voor het splitsingsbord van de 30 en 40 km. Daardoor volgden we verder de 20 km route. De organisatie zou na een splitsing een melding moeten maken van "je wandelt op de xx km route". Nu kwamen we langs een geitenboerderij. Na de spoorlijn kwamen we uit op de gezamenlijke route. Hier troffen we drie Belgische wandelaars. Zij vonden de route deze dag ook heel erg tegenvallen. Zelfs zodanig dat ze hier niet meer terugkomen. En met hen meerdere Belgen. De GPS gaf toch 30 km aan. Het was een tegenvallende dag. Heel veel was verhard. Het was de hele dag droog.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor