Maas-NiederRhein Pad, traject Roermond - Montfort

Op woensdag 4 oktober 2017 vervolgden we ons pad over het Maas-Niederrheinpad. We konden het pad meteen van ons overnachtinghotel op pakken. Vanaf het Stationsplein liepen we naar de Munsterkerk. Dit is een indrukwekkend grote kerk. Binnen was een kerkdienst aan de gang. Het was niet druk, hoogstens 20 mensen. Deze kerk ligt aan het Munsterplein waar nu markt was. Na een aantal oude huizen kwamen we op de Markt met het fraaie stadhuis. Een trouwstelletje stond met familie nabij de hoofdingang. Van de Markt hadden we ook zicht op de Sint Christoffelkathedraal. Toen we bij Baggels & Beans kwamen besloten we een Latte Macchiato te nemen, onze lievelingsdrank. Na de Stenen Brug over de Roer was er een parkoerswijziging. Nu moesten we even goed op de markeringen letten.

De parkoerswijziging zorgde ervoor dat we nu langs de Heilige Jacobus kapel liepen. Opvallend aan deze in 2013 gebouwde kapel waren de namen van de bedrijven op een drempel aan de onderkant van de kapel van de geldgevers die de bouw hadden mogelijk gemaakt. We kregen weer zicht op de Maas en liepen er zelfs vrij dicht langs. Daarna dwaalden we door Herten overgaand in Merum. In Merum was de kasteelruïne geheel aan het oog ontrokken door dichte bladergroei.

We kwamen langs de Chemische fabriek Solvay. Hier liep het pad tussen de fabriek en de Maas over een smal pad waarlangs aan de rivierzijde een stalen reling was aangebracht. We bleven langs de Maas lopen en kwamen nu in Linne. Bij een bruggetje over de Vlootbeek zagen we iets dat op een parasol leek. We wilden koffie drinken en liepen daarop naar de parasols. Maar het bleek een onderdeel van een gesloten speeltuincomplex te zijn. Maar hierdoor kregen we zicht op de Sint Martinuskerk.

We staken alsnog het bruggetje over de Vlootbeek over en kwamen nu in buurtschap Weerd bij Huize Ravenburg en kasteel Heysterum, Het kasteel was van afstand goed te zien maar niet van dichtbij. Dit klinkt wel vreemd. Maar rond het kasteel stonden veel bomen met bladeren, maar op afstand was er een doorkijk naar het kasteel.

Langs de weg lag verderop een gedenkteken van een 18 jarige jongeman die daar was verongelukt. Opnieuw staken we de meanderende Vlootbeek over. Bij de Linnermolen zonder wieken volgden we even de Maasbrachterweg. Voordat de Vlootbeek weer werd overgestoken, liepen we langs een kapelletje. Daarna staken we een dassenrooster over. De A73 bij Maasbracht werd bereikt. Een paar honderd meter van de route af was café De Statie waar we een rust hadden en koffie dronken. De eigenaar van het café had nog nooit van het Maas-Niederrheinpad gehoord. Daarna kruisten we de A73 en de spoorlijn. Nu werd bosgebied Rosendaal bereikt. Dit bosgebied werd doorkruist.

Montfort werd bereikt. Om 16:01 kwamen we bij bushalte Marieveld te Montfort aan. 16:01 uur was ook de vertrektijd van de uurbus naar Roermond. Nog geen minuut later kwam de bus aanrijden. Bij aankomst in Roermond, waar we ook overnachtten, gingen we niet meteen naar ons overnachtinghotel, maar liepen naar Baggels & Beans en nuttigden daar een maaltijd, want Baggels & Beans ging om 17:30 uur dicht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor