Maas-NiederRhein Pad, traject Reuver - Roermond

Op dinsdag 3 oktober 2017 vervolgden wij met het Maas-Niederrhein pad. Op 30 april 2017 hadden we voor het laatst een etappe gelopen. We waren bij station Reuver geŽindigd en dat was nu het beginpunt voor deze dag. Het was ruim een km lopen eer we weer op de route liepen. Spoedig liepen we dicht langs de Maas en kregen zicht op de plaats Kessel met de Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk en het naastliggende kasteel De Keverberg. Bij het veer Kessel-Beesel stond een markering hoe hoog de waterstand in het verleden is geweest met een hoogste stand op 23 december 1993.

We kwamen in Beesel. Op een muur was een tabel bevestigd waarop af te lezen was hoe hoog het water op bepaalde data had gestaan. Even verderop hadden we een rust bij XXXXX. We kwamen deze dag meerdere keren groepen fietsers tegen. Bij molen de Grauwe Beer werd Beesel verlaten. Nu liepen we langs de Rijkelse Bemden. Langs het water, dat in open verbinding met de Maas staat, zagen we aan bomen en struiken duidelijk de invloed van de wisselende hoogten van het water. Daarna liepen we om het plaatsje Rijkel heen. Na de Onze Lieve Vrouw van Smartenkapel Rijkel liepen we langs de sterk meanderende Swalm.

Door dat het half bewolkt was hadden we regelmatig zonneschijn. daardoor genoten we nu extra ook van het prachtige landschap. Nabij buurtschap Wieler stonden drie picknickbanken. Een ervan was al door drie wandelaars bezet en wij gingen aan een picknickbank in de zon zitten. De Swalm stroomde hier vlak langs de weg. Verderop liepen langs een groot veld met allemaal Afrikaantjes. Ook volgden we nog een traject van de 5 km lange "Noormannen route" vanuit Asselt.

Bij Grand Cafť Restaurant de Boei te Asselt hadden we op het overdekte terras een rust. We lieten ons een Latte Macchiato goed smaken. Aan de rand van Asselt liepen we nog om het St Dionysiuskerkje. De kerk wordt romantisch ook wel het Rozenkerkje genoemd. Buiten Asselt stonden borden waarbij gewaarschuwd werd voor oversteken dassen.

Bij een afslag naar Veuilbemden stond een verkeersbord dat het verboden voor wandelaars was. Daarop volgden we de Pastoor Pinckersstraat overgaand in Schinheuvel. Daarna kwamen we langs een rotonde in de SintWillibrodsingel. Over de Loijweg en de Zandstraat kwamen we weer op de officiŽle route. Daarna voerde de route fraai langs de Asseltseplassen. Langs de kant zaten verschillende vissers. Nadat we onder de spoorlijn waren doorgelopen hadden we niet zo'n zin om de officiŽle route door de uiterwaarden van de Maas te lopen. We verlieten de route en liepen langs de waterzuiveringsinstallatie naar de Buggenummerweg.

Bij de Maasnielderbeek sloegen we af en volgden we weer de officiŽle route. Op een gegeven moment was het pad zo dicht gegroeid met distels dat we besloten weer terug te lopen naar de Buggenummerweg die meteen overging in Borgeind. Nu besloten we verder de kortste weg naar station Roermond te nemen want dat was ons geplande eindpunt van de dag. Daarbij liepen we nog door een industriegebied, ook liepen we over de lange Mijnheerkensweg. Over de Venloseweg werd een kruispunt bereikt waar het verkeer flink zat. We zagen hier meerdere verkeersbegeleiders.

Nabij station Roermond overnachtten we in hotel Roermond. Hoewel dit hotel officieel op 1 januari 2018 wordt geopend, konden we er al wel overnachten. Er waren al 19 kamers gereed voor overnachting. In de buurt aten we 's avonds warm. In het hotel konden we voor Euro 29,50 dineren. Dat vonden we te prijzig.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor