WaterReijk Wandel3daagse, 2e dag, Weerribben route

Op zaterdag 2 september 2017 werd de start in westelijke richting verlaten. Ook deze dag was het prachtig zonnig weer en konden we talrijke tegenlichtopnames maken. Maar eerst hadden we nevel of nevelflarden. Na buurtschap IJsselham werd de verharde weg verlaten en liepen fraai door de IJsselhammerakkers. Het Kanaal Steenwijk-Ossenzijl werd bereikt en gevolgd naar Ossenzijl. In Ossenzijl was op 8 km bij camping De Kluft de eerste rustpost. Een te vroeg geplaatst bordje "rustpost" zorgde voor verwarring, maar de omschrijving op de routebeschrijving klopte wel. Hier lieten we ons een Latte Macchiato goed smaken.

Daarna liep de route door het Venebosch, een onderdeel van de Weerribben. Op de Hoogeweg werden we ingehaald door een wandelaar uit Beekbergen. Hij liep met een wandelvriend alleen deze dag mee. We maakten nog een foto van hem opdat hij zijn vrouw kan laten zien dat hij echt heeft meegedaan. We sloegen af over het Kalenbergerpad en ook dat pad werd verlaten, nu echter over het laarzenpad. Eenmaal moesten we een vaart met een zelfbedieningspontje oversteken. Een wandelaar voor ons had op ons gewacht en trok ons naar de overzijde. In Kalenberg hadden we bij 't Lokaal, een voormalige Nederlands Hervormde kerk, een rust. Een kunstenares had hier werk tentoongesteld.

Een prachtig stuk volgde nu langs de Kalenbergergracht. Hierlangs werden flink wat foto's gemaakt. Na een splitsing met de 25 km werd koers gezet naar buurtschap Nederland. Over het Kooibomenpad met daaraan een overdekt uitzichtplatform kwamen we in het onbekende buurtschap Nederland. Aan de Oostkant van Nederland werd de verharde weg verlaten. Nu liepen we fraai langs de Roomsloot. De talrijke wolken weerspiegelden fraai in het water. Even volgden we de Blokzijkseweg, de N333. Met verkeersbegeleiders werd de drukke weg overgestoken en werd buurtschap Muggenbeet bereikt. Op 24 km was in cafť Geertien een rustpost. De uitbaatster was verbaasd dat we met het mooie zonnige weer binnen wilden zitten.

Muggenbeet werd verlaten. Na een natuurbrug werd koers gezet naar het plaatsje Wetering. op weg naar de volgende rust zagen we nog twee ooievaars op een nest en vijf ooievaars in een weiland zitten. Op 27 km was bij restaurant An 't Waeter de laatste rust. Dit restaurant lag aan een kanaal, ook met de naam Wetering. Hier werden we met een bootje het water overgezet. Daarop werd het Woldlakebos bereikt. De Woldlakeweg werd even gevolgd maar ook weer verlaten. Nu liepen we over een ribbe. Langs de kant stond een soort houten huisje. Het had de vorm van een grote houten kist. Er was een plank ingemaakt waarin je net met z'n tweeŽn kon zitten. En omdat we al een tijdlang naar een bankje uitkeken besloten we hier te rusten. Een langskomende wandelaar vond dit zo grappig dat zij er een foto van maakte. We kwamen bij een splitsing met een picknickbank. Hier volgden de kortere afstanden de kortse weg naar de finish. Voor ons was nog een lusje weggelegd. Het was weer een mooie wandeldag geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor