Edese 4daagse, de dag van Otterlo

Op vrijdag 25 augustus 2017 werd de start in noord-oostelijke richting verlaten. Na het oversteken van de Apeldoornse weg volgden we ongeveer een km de ruim 8 km lange Koeweg. Na het Edese bos liepen langs het hekwerk van de Roekelhof. Door de zonneschijn maakten we nu verschillende keren fraaie tegenlicht opnames. Op 7 km was een verzorgingspost van Veluwse Catering. We bleven hier vrij lang zitten doordat we met verschillende personen praten. Zo zat er een groepje van de wsv De Laatste Loodjes. We maakten nog complimenten voor de 9e Kalverpoldertocht waaraan we de voorgaande zaterdag (19 augustus) hadden deelgenomen. En van hen vroeg welke afstand wij hadden gelopen. Toen we vertelden dat we de 25 km route hadden gelopen vroeg hij hoe we de route vonden. Vooral het gras-gedeelte van die wandeling vonden we prachtig. Hij had namelijk een deel van die route uitgezet.

Na deze rust liepen we verder door het Roekelse bos. We staken de Koeweg over. Nu volgde een prachtig en rustig traject langs het Mosselse Veld. Op 12 km was bij Boerderij-Theehuis De Mossel de tweede rustpost. Een km tevoren hadden we trouwens ook nog op een bankje gezeten om wat te eten van ons meegenomen lunchpakket. Want dat kon natuurlijk niet bij de Mossel. We lieten ons een Latte Macchiato goed smaken.

Verder liepen we over de lange Planken Wambuisweg naar de 49,5 meter hoge Valenberg. Hier was een fraai uitzichtpunt op het Mosselse Veld. Na het Roekelse bos liepen we nu heel fraai over de Edese Heide. De heide was nu volop in bloei. Deze vierdaagse noemt zich ook "de paarste vierdaagse van Nederland". Volgens mij is de schrijfwijze van "paarste" hier niet juist. Volgens mij moet het zijn "paarsste". Dus met twee essen. Maar dit even terzijde. Na het Edese bos was het nog een klein eindje naar de finish in De Schuilkelder. Deze dag hadden we de 20 km route gevolgd.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor