30e Heuvelland4daagse, 2e wandeldag: vrijdag 11 augustus 2017

Evenals de eerste wandeldag vertrokken we op vrijdag 11 augustus 2017 rond 7:40 uur. Bij de start was het droog. Na ruim een km kwamen we bij de Geulhemmergroeve. Omdat deze 4-daagse zijn 6e lustrum had, was een van de extra's een bezoek aan deze groeve. Tien jaar tevoren waren we ook in deze groeve geweest met deze 4-daagse. We besloten hier zoveel mogelijk mooie afbeeldingen te fotograferen. Met 45 foto's is dat ruimschoots gelukt. Na een bospassage liepen we langs de hotels Vue, Geulzicht en Brakkeberg. Nu betraden we landgoed Ingendael. Het landgoed werd nabij het 5-sterren hotel Chateau Sint Gerlach verlieten. Ruim 3 jaar tevoren hadden de Rolling Stones hier overnacht vanwege een optreden op het Pinkpop festival. Na Sint Gerlach liepen we zowel onder de spoorlijn als de A79 snelweg door. Op 4 km werd de fruitpost bereikt, We kregen hier een banaan. Opvallend alle dagen was, dat bij de fruitpost op de 28 en 42 km (bijna) geen bankjes stonden om even te rusten.

Verder liepen we door het Kloosterbosch. Over veldwegen werd Groot Haasdal bereikt. Hier was de eerste rustpost op ongeveer 7 km. Deze was gelegen bij Schutterij St.Sebastiaan uit Schimmert. Na een welverdiende rust vervolgden we ons pad. We liepen westelijk van Schimmert en door buurtschap Oensel naar Genhout. We liepen tussen Klein-Genhout en Groot-Genhout door. In een weiland stonden drie werkpaarden. Het leek of twee werkpaarden een hekel hadden aan het derde werkpaard. Ze stoven wisselend op hem toe. Bij Huize Bougie was door de fanfare St.Cecilia uit Spaubeek in buurtschap Hobbelrade op 14 km de tweede rustpost ingericht.

Na deze rust liepen we door het centrum van Spaubeek en kwamen langs de Sint Laurentiuskerk. Buiten Spaubeek. steeg ons pad. Daarna kwamen we weer in Groot Genhout. Nu echter door de zuidoostkant. Daarna kwamen we in Schimmert langs de Mariakapel, een veldkapel. De kapel werd gebouwd in 1933 in opdracht en op het grondgebied van de zusters 'Dochters der Wijsheid' van het Montfortanenklooster. Daarna kregen we zicht op de Sint Remigiuskerk te Klein Haasdal. Daarop werd op ongeveer 21 km de laatste rustpost bereikt.

Door het Kloosterbos werd nabij Chateau 'l Hermitage de A79 bereikt. Even volgden we de snelweg parallel om deze even later via een tunnel te kruisen. Via verzorgingshuis Vroenhof en de Martinuskapel werd de Geul bereikt en overgestoken. Daarna liepen we nog door buurtschap Geulhem. Nu volgde nog de beklimming van de Geulhemmerberg door natuurgebied De Dellen. Rond 16:00 uur werd de finish bereikt. Hoewel het deze dag ook geregend heeft, waren er talrijke momenten om foto's te maken.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor