Zomertocht met WSV Mol vanuit Rauw-Mol

Fletchers Hotels had een speciale aanbieding van hun op 3 juni 2017 nieuw geopende hotel te Deurne. Dit hotel was een voormalige klooster en dat is omgebouwd en gerenoveerd naar een 4-sterren hotel. Op zondag 30 juli 2017 reden we naar Mol-Rauw om mee te doen met de zomertocht. Er kon gekozen worden uit de afstanden 4, 6, 9, 10, 13, 15, 17, 20, 21 en 24 km. Wij kozen voor de langste afstand. De start was vanuit Hof van 't Rauw.

Om 9:20 uur begaven wij ons op pad. Al na ruim 700 meter werd de eerste bospassage bereikt. Even later liepen we langs een groot meer, de Put van Rauw. Na de tweede "put" werd het kanaal Bocholt Herentals bereikt. Enigszins verscholen lag hier villa Hof Ter Weyde. Bij een schuilhut met zicht op de gemeentelijke visvijver hadden we een korte rust. Bosgebied De Maat werd verlaten nabij Postels Eiland. Bij restaurant de Kleppende Klipper, dat op een boot gevestigd was, werd het kanaal Bocholt Herentals weer bereikt en een km gevolgd.

Met zicht op een hoge uitkijktoren te Dessel werd ons pad langs het kanaal weer verlaten. Nu liepen we een tijdlang langs het Kanaalmeer. Hoewel gemotoriseerd verkeer nabij was, liepen we wel steeds onverhard en over smalle paden. Na ' t Oude Stort werd de grote rust op 10 km bereikt, Deze was gelegen bij Ecocentrum De Goren. We lieten ons een groentesoep en een sinas goed smaken. Na het verlaten van deze rust lieten we ons de ingetekende route nog eens goed op ons inwerken. Bij de start was gezegd dat we de 13 moesten volgen en later nog de lus van de 4 km konden lopen om de 24 km vol te maken. Het bleek echter dat vanuit deze rust de 6 km lange Eco lus ook gelopen moest worden om de 24 km vol te maken. Van andere wandelaars hoorden wij dat ze tot de finish de 13 km hadden gevolgd en zodoende de eco-lus niet hadden gevolgd en daardoor 6 km korter hadden gelopen.

De Eco-lus voerde hoofdzakelijk langs het Recreatiepark Zilverstrand. Daar zaten enige heel leuke en een enkele keer hele smalle paden in. Bij het Ecocentrum De Goren hadden we opnieuw een rust. Opnieuw lieten we ons de groentesoep goed smaken. Evenals in het begin van de wandeling liepen we nu opnieuw langs het meer Put van Rauw, uiteraard over een ander traject. Tenslotte volgden we ook nog de 4 km lange golfclub-lus. Deze voerde grotendeels langs het terrein van de Kempense Golfclub. Nadat we al een keer een bui hadden gehad, waarbij de poncho omging, regende het opnieuw een paar maal. Eenmaal schuilden we onder bomen om de poncho niet weer om te hoeven doen.

Met het zicht op de Sint Carolus Borromeuskerk werd de finish bereikt. Omdat we hier vlak langs onze geparkeerde auto kwamen, legden we al een aantal attributen in de auto alvorens ons af te melden. Na een rust reden we naar Postel. Hier dineerden we bij Gasthof De Beiaard. Daarna reden we terug naar ons overnachtingadres. Het was een hele aardige wandeling geworden. Er deden 1266 wandelaars mee.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor