1 3 4 Gooise wandel4-daagse 2017

Dag 1 Bos en Heideroute

Van 21 t/m 24 mei 2017werd de Gooise wandel4daagse georganiseerd vanuit Laren. De start was vanaf Sportcomplex Laarder Engh.

Ikzelf had het plan om elke dag 30 km te lopen. Coos zou de eerste en laatste dag meelopen. Op 21 juni werd behoorlijk warm weer voorspeld. Omdat ik niet zo goed tegen de warmte kan overwoog ik om deze dag niet te starten, maar uiteindelijk besloot ik de 20 km route te lopen en dan goed doorlopen om zodoende tijdig bij de finish aan te komen, nog voordat het echt heel warm zou worden. Na 3 uur en 3 kwartier was ik weer bij de finish. Voor mijn doen was dat behoorlijk snel Door het felle zonlicht had ik een zeer donkere zonnen-overbril op. Daarmee kon ik niets op het scherm van mijn fototoestel zien. En om de bril iedere keer af te zetten bij het maken van een foto resulteerde in het maken van zeer weinig foto's, voor mijn doen.

Dag 2 Buitenplaatsenroute

Voor donderdag 22 juni werd 30 graden voorspeld. Om 9 uur werd zelfs al 26 graden voorspeld. Daarop besloot ik deze dag niet te starten. Op donderdag 29 juni heb ik deze tocht nagelopen en 30 km gelopen. Klik HIER voor dat verslag.

Dag 3 Polderroute

Op vrijdag 23 juni werd een maximum van 23 graden voorspeld. Daarop besloot ik deze dag 30 km te lopen. Deze dag heb ik erg veel zon gehad en was behoorlijk moe geworden. Thuisgekomen zocht ik vrij snel mijn bed op en rustte een kleine 2 uur alvorens aan het avondeten te denken.

Dag 4 Gooimeer- en polderroute

Zaterdag 24 juni was, voor wat de temperatuur betreft, de meest aangename temperatuur. De eerste drie dagen van deze vierdaagse was het droog gebleven. Deze dag motregende het licht, maar wel langdurig. Hoewel we een poncho bij ons hadden, hebben we deze niet gebruikt. Deze laatste wandeldag liepen we ook 30 km.

Tijdens de wandeling haalden we nog drie dames in die reclame maakten voor de Alkmaarse 4-daagse. Ik vroeg aan hen of ze verdwaald waren, want gelijktijdig met deze 4-daagse vond ook de 4-daagse van Alkmaar plaats. Ze zeiden dat de Alkmaarse 4-daagse ook heel mooi was. En ze hadden van Le Champion het verzoek gekregen om tijdens deze 4-daagse reclame te maken voor de Alkmaarse 4-daagse. Ik zei dat ik de Alkmaarse 4-daagse al eens had gelopen en meteen vroegen ze hoe ik die 4-daagse vond. Ik zei dat ik die 4-daagse vond tegenvallen. De eerste dag is wel heel mooi. Dan loop je door duingebied en langs het strand. Maar die 4-daagse duurt ook 4 dagen en de overige 3 dagen loopt de route erg veel over asfaltwegen. En dat is niet mijn ding.

Het was weer een schitterende 4daagse geworden. Als het even kan willen we in 2018 weer van de partij zijn. Dan hopen we weer eens 4 dagen te kunnen lopen. Want in 2016 hadden we ook maar drie dagen gelopen. Toen was voor een wandeldag code oranje voorspeld. Rond Laren viel het toen, achteraf gezien, mee met de regen.

De wereldberoemde Elephant Parade in Laren telt maar liefst zestig olifantenbeelden.
Elephant Parade viert haar tienjarig jubileum van 18 juni tot half september in Laren.
Wereldwijd trokken zeventien olifantenparades al ruim 100 miljoen bezoekers.
Speciaal voor de jubileumeditie ontwerpen tien kunstenaars en artiesten nieuwe olifanten, die in en om Singer komen te staan. Bestaande kunstwerken zijn van de hand van beroemdheden als Tommy Hilfiger, DJ Hardwell en Katy Perry. De olifanten staan verankerd op een sokkel.
Na afloop van de parade wordt eventuele schade opgeknapt en gaan de nieuwe olifanten onder leiding van Veilinghuis Christie’s onder de hamer in het nieuwe Singer-theater. Van de opbrengst gaat zestig procent naar behoud van de Aziatische olifant en een deel naar Singer Laren. Gemiddeld levert een beeld vijf- tot tienduizend euro op. De hoogste opbrengst ooit was 187.000 euro voor één olifant. De eerste parade, een intiatief van de Nederlandse vader en zoon Marc en Mike Spits, was in Rotterdam.


Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor