Lentetocht met de De Lummense Dalmatiėrs vanuit Meldert

Op dinsdag 28 maart 2017 organiseerde de wandelclub De Lummense Dalmatiėrs de Lentetocht. De start was vanuit Zaal Kalendries, Meldertsebaan 2 te Meldert. Vanuit ons vakantieadres bungalowcentrum De Kempervennen van Center Parcs te Westerhoven was het 55 km rijden naar de start. Er was voor deze dag extreem warm weer voorspeld voor de tijd van het jaar, namelijk 21 graden. Over de Kwade Plasstraat werd de bebouwde kom van Meldert verlaten. We zetten koers naar de Hertenrodeberg en deze werd ook bestegen. Hier hadden we een fraai uitzicht op Meldert. Na de Hertenrodestraat en de Hezestraat werd een volgend bosgebied betreden.

Nu was het niet ver meer naar de eerste rustpost. De afgelegde afstand bedroeg hier 6 km. We zagen hier nog een bekende (Belgische) wandelaar, die we bijna elk jaar zien met de Heuvelland4daagse. Daarna liepen we een lus van 8 km door bosgebied Galgenberg. En in die lus van 8 km zat nog een lus van 1 km. Toen wij aan die 1 km lus begonnen, kwam net de eerder genoemde bekende wandelaar aangelopen. Het pad bij twee kleine meertjes was erg modderig, maar het lukte wel om droge voeten te houden. We liepen een halve km vlak langs de spoorlijn Hasselt-Aarschot. Hier bloeiden talrijke krentenbomen heel fraai wit.

Alvorens weer op de rust aan te komen, kwamen we nog langs de oostkant van Schaffen. Na de rust liepen we nog vlak langs Zelem. Verderop werd de Zwarte beek overgestoken via de Schurfertbrug. opvallend bij deze beek was dat het water er zo bruin uitzag. Voordat we de Goerebeek, die uitmondt in de Zwarte beek, overstaken stonden ook hier langs de kant talrijke bloeiende krentebomen.

Alvorens Meldert weer werd bereikt, staken we de Zwarte beek nogmaals over. Voordat de finish werd bereikt kwamen we nog langs de Sint Willibrorduskerk. We keken hier ook nog even in de kerk. Deze zag er van binnen heel fraai uit met beelden en glas-in-lood ramen. De organisatie was heel tevreden met de deelname van 1061 wandelaars. Toen we weer bij de auto kwamen, maakten we nog een foto van een standbeeld van een grote hamer met 5 kinderen, dat in een tuin stond. Het IVV-nummer was 4623.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor