Keizer Napoleon tocht

Op dinsdag 28 februari 2017 organiseerde OLAT - Wandelen op Dinsdag (WoD) vanuit Cromvoirt de Keizer Napoleon tocht. De start was vanuit Café Oom Dagobert te Cromvoirt. Het was de laatste dag van carnaval en de carnavalsnaam van Cromvoirt is Kneutergat. Na de verwelkoming rond 10 uur en nadat de bestelling van de soepklanten was doorgegeven aan de grote rust begaven wij ons op pad.

Na 2˝ km kwamen we bij een boerderij waar op een zijmuur een afbeelding hangt met de tekst dat hier Keizer Napoleon op 6 mei 1810 langskwam. Hiernaar is deze tocht genoemd. Omdat de route grotendeels door de Loonse- en Drunense duinen liep, kon dat beter de naam van deze tocht worden. De grote rust was in restaurant De Rustende Jager te Biezenmortel. Ik liet mij de erwten-maaltijdsoep goed smaken.

Na de grote rust voerde de route 1˝ km over hele smalle en kronkelige paden. Op 15 km hadden we nog een korte, staande rust. We hoorden hier keiharde muziek van een Jan Plezier wagen die, gelukkig op flinke afstand, de omgeving wilde laten genieten van carnavalsmuziek. Iets minder leuk was de donkere bui die we in de verte zagen hangen. Helaas heeft deze bui zich enigszins later boven ons zijn regen en hagel uitgestort. Aan het eind van de tocht kwamen we nog langs het meer De IJzeren Man.

Omdat ik deze tocht had uitgezet en leidde, heb ik deze keer geen foto´s gemaakt. De fotoreportage is gemaakt door Pierre Verstegen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor