Oliebollentocht met TIGO vanuit Ruinen

Op zaterdag 17 december 2017 organiseerde TIGO de oliebollentocht vanuit Ruinen. De start was vanuit Café Brinkzicht. We hadden de voorgaande nacht overnacht in Groningen. Met de trein waren we naar Hoogeveen gereden en vandaar verder met de bus. Even na 9 uur kwamen we bij de start aan. Coos had een paar maal gedubd of ze de 25 km of de 35 km route zou lopen. Maar uiteindelijk besloot ze de 35 km te lopen. Ikzelf schreef in voor de 25 km.

Er werden deze zaterdag niet veel tochten georganiseerd. TIGO heeft een bekendheid en je hoort de naam vaak, dus zal het wel een mooie tocht zijn. Maar de eerste lus van 10 km voerde vrijwel geheel over verharde wegen. De tweede lus van 15 km was wel heel mooi. Na buurtschap Engeland werd buurtschap Benderse bereikt. Hier kwamen we langs het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Op de grens waar het grote heideveld begon, sloeg de 10 km route af.

Wij dwaalden over fietspaden over het Dwingelderveld. Daarbij liepen we nog door een grote kudde schapen. We maakten nog een foto van de vrouwelijke schaapherder. Over de Davidshoeve en langs de Davidsplassen werd Theehuis De Anserdennen bereikt. Hier was op 22 km een binnenrust. We lieten ons de erwtensoep goed smaken.

1˝ km verderop werd ons nog een oliebol aangeboden met naar keuze met of zonder poedersuiker. Rond 15:50 uur werd de finish bereikt. Coos was hier al omdat ze na de eerste lus van 15 km besloten had om toch geen 35 km te lopen. Wel liep ze nog de 10 km route en kwam daarmee op een totaal van 25 km. Omdat ik er van uit was gegaan dat zij de 35 km zou lopen, heb ik daar ook mijn rusttijden op aangepast. Met de smartphone keken we op 9292.nl en constateerden dat rond kwart voor vier de bus naar Hoogeveen was vertrokken. Met de bus van 16:43 reden we alsnog naar Hoogeveen en verder huiswaarts.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor