de dag van Heino

Sallandse Wandel Vierdaagse, woensdag 19 oktober 2016

Met stromende regen reden we naar Raalte. Coos besloot over te stappen van de 30 km op de 20 km route. We startten om 9 uur. Door het centrum liepen we Raalte uit in noordelijke richting. Daarbij kwamen we op korte afstand langs het treinstation van Raalte. Na kruising met de spoorlijn volgden we de Heinoseweg/N35 parallel over de Burgemeester Zuidwijklaan.

Op 3,0 km was de eerste rustmogelijkheid bij Gasterij De Noaber. Hier kregen we een plakje cake bij de ingang, maar we vonden het nog te vroeg voor een rust. De eerste drie uur, tot ongeveer 12 uur, regende het regelmatig en af en toe ook hard. De tweede rust was bij Omni Mobilae aan de Berkendijk te Heino op 7,6 km. Binnen was het behoorlijk warm. Daarop gingen we op het beschutte buitenterras zitten nabij de brandende openhaard. Iemand van de organisatie informeerde hoe het bosparkoers er bij lag en of het wel te doen was. We hadden echter nog maar 1 bospad gehad en dat was nog goed te doen.

Maar het volgende traject, een twee km lang en smal bospad, daar was het af en toe goed uitkijken. Na landelijk gebied en nog een bospassage werd op 17,6 km een mobile post langs de Twenseweg te Heino bereikt. Dat was in en bij een schuur bij een woonhuis. Omdat het was opgehouden met regenen besloot ik hier de poncho af te doen. We zagen dat een medewandelaarster besloot om de poncho maar helemaal weg te gooien in een prullenbak.

Verder bleef het die dag droog en kon ik ook weer foto's maken. We liepen naar het Overijsselskanaal en volgden dit. Hoewel het regenen was opgehouden, was er nog wel flink wat bewolking en daar waren af en toe mooie foto´s van te maken. Landgoed Den Alerdinck werd bereikt. Over een mooie laan werd Huize Den Alerdinck bereikt. Op 23,1 km was op Landgoed Old Heino nog een rustpost.

Over bospaden en wegen met vele plassen werd Heino bereikt. Een oude bus uit 1952 haalde ons op de Zwolse weg in. Gelukkig naderde spoedig een rotonde. Door snel mijn fototoestel paraat te maken lukte het nog om 2 foto´s van de bus te maken. Hier in Heino was op 25,2 km een rustmogelijkheid bij het Dorpshuus en café Marktzicht en Buuffie's proeflokaal.

Verder liepen we langs de Nederlands Hervormde Kerk. Bij Boerderijwinkel Kleinlangevelsoo was op 26,9 km nog een rustpost. De zon was gaan schijnen en daardoor konden we mooie tegenlichtopnames maken. Op 30,2 km was nog een mobiel rustpunt aan de Hondemotsweg. De totale afstand bedroeg 33,5 km. De finish werd om 16:15 uur bereikt

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor