Wassenberg-Wegberg/Schwaam

Op zondag 2 oktober 2016 vervolgden we rond kwart voor negen ons pad. Ons overnachtingadres was niet zo ver van de route. De wandelroute pakten we op net voorbij de St. Georgkerk en de Wehrturm. Bij de Wingertmolen, die we niet zagen, sloegen we af. Het was nogal somber weer. Door een eerste bospassage kwamen we voorbij Restaurant Tante Lucie. Hier had Coos warm gegeten toen ze het pad met vriendin Lydia liep. Na het Wassenberger Wald kwamen we in Myhl. Hier kregen we zicht op de plaatselijke kerk. Bij een bakker dronken we cappuccino. Langs de Sint Johannes Straße zagen we nog een leuk kapelletje. In Vossem begon het wat te regenen. Hier konden we even onder een afdakje van een carport staan. Want het zag er naar uit dat de bui van korte duur zou zijn.

Bij een voormalig vliegveld liepen we een tijdlang over een smal graspad langs akkers. We kregen nog zicht op de plaats Gerderath. Daarna liepen we langs Gerderhan en boven Geufeld langs. Na de Ulrichskapelle kwamen we bij de Tüschenbroich mühle en even later bij het gelijknamige kasteel. Door het Mühltal werd Wegberg bereikt. Ook hier hadden we een rust bij een bakker. Bij deze bakker hadden ze wel onze favoriete drank Latte Macchiato en we namen er nog een tweede en aten er een lekkere koek bij.

Tot twee maal toe staken we via stapstenen de Schwalm over. Daarna kwamen we bij de fraaie Molzmühle, maar bij dit restaurant hadden we geen rust. Nu was het niet ver meer naar Landesrestaurant Hotel Haus Schuppen. Toen we bij het hotel aankwamen werd gezegd dat het ontbijt vanaf 9 uur was. Dat vonden we heel laat. We maakten nog een kleine rondwandeling. Toen we weer in het hotel terug kwamen stelden ze voor om het ontbijt klaar te zetten. Dan konden we zelf kiezen hoe laat we wilden ontbijten.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor