WaterReijk Wandel3daagse, 3e dag, Linde route

Op zondag 4 september was slecht weer voorspeld, vooral in de ochtend. Hoewel we met wat regen naar de start reden, was het droog toen we aan de wandeling begonnen. Spoedig kwamen donkere wolken opzetten en toen ging het stromen van de regen. Niet leuk meer, maar wel beter dan met 31 graden te lopen. We verlieten de start nu niet, net als de voorgaande dagen over de Binnenweg. De route liep nu naar de parkeerplaats. Bij de oversteek met de Paaslooërweg stonden verkeersregelaars. Na twee flinke buien werd De Blesse bereikt. Met twee dames werd café De Schouw bereikt. De dames hadden oorspronkelijk het plan om de 40 km te lopen. Maar ze waren doorweekt en zouden nu de 25 km gaan lopen. Een van hen had reserve kousen in de rugzak die ze aan wilden doen, want met droge sokken loopt het lekkerder. Maar het bleek dat haar reservesokken ook nat waren geworden.

Na kruising met de spoorlijn en de snelweg bevonden we ons in Peperga. Na de Pieter Stuyvesant kerk werd het buitengebied weer opgezocht. Toen we over de Ericaweg liepen hoorden we en paar donderslagen. Bijenradar gaf een grote rode vlak aan. Bij husnummer 15 vroegen we of we voor het onweer mochten schuilen. Het viel allemaal erg mee, gelukkig. Verder liepen we onder Steggerda door naar Vinkega. In Vinkega zagen we nog een oude kerk die tegenwoordig als dorpshuis dienst deed. De lus van de 40 km viel deze dag wel tegen. Heel veel verharde wegen. Wel waren de luchten erg fotogeniek. In buurtschap De Hoeve was een rustpost bij de Cranberry Hoeve. Hier zaten nog een paar wandelaars. Voor 2 euro konden we zoveel koffie of thee drinken. Ook kregen we er wat lekkers bij.

Het riviertje Linde werd bereikt. Hier liepen we zo'n 10 km over een asfaltfietspad. Bij een gemaal;angs de Sasweg stonden twee mensen van de organisatie, een soort ontvangstcommite. Ze hadden gehoord dat er nog wandelaars aankwamen, wij waren namelijk de laatste. Toen ik vroeg of we wat konden drinken zeiden ze, dat de rustpost 2 km verderop was. Maar we konden wel met ze meerijden. Dat aanbod sloegen we af.

Bij de rust aangekomen dronken we wat. De verzorgingswagen werd vervolgens rijklaar gemaakt en wij vervolgden over een graspad Na een bospassage kwamen we weer op de Sasweg uit. Daarna liepen we naar en door Oldemarkt De beheerder van het radiomuseum deed net de deur op slot van het museum. Nu was het niet ver meer naar de finish. We kwamen hier rond 16:15 uur aan. Het Groot Blokzijls Piratenkoor was nog met een optreden bezig. Omdat ze de voorgaande twee dagen net waren gestopt toen wij arriveerden, konden we ze nu mooi op de foto zetten. Daarna aten nog een paar pannenkoeken alvorens naar ons overnachtingadres te rijden. Het waren drie mooie wandeldagen geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor