WaterReijk Wandel3daagse, 1e dag, Stuwwallen route

Van 2 t/m 4 september 2016 werd de 3e Waterreijk driedaagse georganiseerd. De start was vanag cafe restaurant 't Binnenhof te Paasloo Coos was praktisch hersteld van een verzwikking maar liep voor de zekerheid geen 40 km maar 25 km. De start van de 40 km was vanaf 7 uur maar meestal startte ik tegen half acht We liepen over de Binnenweg naar het centrum van Paasloo en kwamen langs de protestantse kerk van Paasloo Even volgden we de Paaslooërweg, maar spoedig werd deze verkeersweg overgestoken onder begeleiding van verkeersregelaars. Spoedig werd de verharde weg verlaten en liepen we een eind fraai over veldwegen langs weilanden.

Er was deze dag een mooie zonsopgang, Maar helaas, voor mij kwam deze te vroeg want ik was toen nog onderweg naar de start. Maar het zou wel een mooie wandeldag worden, Toch kwamen we weer snel op verharde wegen, maar het is hier zo rustig dat dit niet erg was. Na het buitengebied van Blesse en buurtschap Basserveld kwamen we in Willemsoord. We kruisten de spoorlijn en de A32 snelweg.

Op 9 km was in buurtschap De Pol een rustmogelijkheid bij Bed and Breakfast het Oranjetipje te De Pol. Hier was tevens een kaarsenmakerij. De eigenares levert voornamelijk aan particulieren. Op de derde dag van de Apeldoornse 4-daagse heeft zij een kraam. Nu kwamen we op landgoed Eese. De wegen en paden waren hier veelal onverhard Hier was het echt genieten van de rust en de natuur. Bij boerderij De Eese was op 13 km een rustpost. Daarna werd nog de Woldberg beklommen. Vanuit station Steenwijk loopt een NS rondwandeling De Woldberg en deze hadden we ook al eens gelopen. Daardoor kwamen we nu meerdere keren op bekende trajecten.

Op 23 km werd restaurant Fredeshiem bereikt. Hier lieten we ons een Latte Macchiato goed smaken. Twee km verderop was bij het Tuks Theehuis alweer een rustpost. Wij besloten hier door te lopen. Na kruising met de A32 snelweg en de spoorlijn werd Tuk bereikt. Toen we op een bankje wilden gaan zitten, zeiden omstanders en tevens buurtbewoners dat iets verderop een bankje met mooi uitzicht was. Toen we naar dat volgende bankje liepen kwam één van de voornoemde omstanders ons achterna. Het was een dame die haar hond uitliet. Bij het volgende bankje viel het uitzicht toch tegen. Dat kwam door de maïsvelden waaraan ze niet hadden gedacht. Verder kwamen we langs een Pluktuin. We liepen hier even over de tuin heen. Vervolgens liepen we naar en langs het Kanaal Steenwijk Ossenzijl. We liepen onder Steenwijkerwold, Molenhoek en Basse door weer terug naar de finish. Het was een mooie wandeldag geworden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor