de dag van Boskant

Op zondag 7 augustus 2016 werd de start deze dag over het parkeerterrein verlaten, gevolgd door een reserve parkeerplaats wanneer er heel veel auto's te parkeren zijn. Een pijl wees het bos in maar wandelaars voor ons keken verbaasd om, omdat ze helemaal geen pad zagen. Maar als er twee OLATpijlen RD wijzen, dan moet je wel doorlopen. We staken de Dommel over en liepen in de richting van de A50. Nadat we ook deze overgestoken waren, liepen we langs een airborne monument. In het achterliggende land zijn in de tweede wereldoorlog veel parachutisten geland. Even verderop werd de eerste wagenrust bereikt p[ 3,8 km.

Verderop kwamen we op de Sonse heide. Hier volgden we een lange zandweg door het voormalig luchtlandinggebied van een Airborne Divisie in september 1944. Er waren een aantal kleine parachutes opgesteld als aandenken aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De 15 km route kwam langs zeker drie parachutes. wij echter langs één parachute. Verder liepen we via Waterwingebied naar Boskant. Hier was de caférust in café De Vriendschap op 10,4 km.

Na de rust kwamen we langs de Rita kapel, die we ook van binnen bezichtigden, mede omdat de deur uitnodigend open stond. Opnieuw werd een bijzonder natuurgebied bereikt, De Scheeken. We liepen hier dwars naar Liempde. Een wandelaar voor ons liep op een splitsing de verkeerde kant op. En wij liepen erachter aan. In het centrum van Liempde aangekomen stonden natuurlijk geen pijlen. Eerst dachten we dat pijlen door baldadige jeugd verwijderd waren. In het centrum van Liempe was een kermis. Toen we de routebeschrijving bestudeerden bleek ook dat we niet op de tussenliggende afstand hadden gelet. Omdat wij de route met de GPS opnamen, wisten we precies welke weg we weer terug moesten lopen. Nadat we weer op de route waren gekomen kwamen we bij de 2e wagenrust op 18,3 km. Vlak hiervoor werd onze rust nog verstoord door 30 pruttelende Harley Davidson motoren. Bij de rustpost beklommen we nog de uitzichttoren.

Daarna wandelden we een tijdlang door het Dommeldal. Daarop werd het fraaie kasteel Henkenshage bereikt. Hier liepen we even van de route af om het kasteel van meerdere zijden te fotograferen. Even later kwamen we bij de laatste wagenrust op 28,7 km. Via het landelijk gelegen Nijnsel en het Vresselse bos werd de finish bereikt. Het waren drie mooie wandeldagen geworden. Volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn. De 35 km route was 34,9 km lang. Er waren deze dag 734 deelnemers.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor